Maia Morgenstern, amintiri emoționante de Ziua Copilului: „Aș vrea să vorbesc cu mama, să mă văicăresc, să mă plâng”

Data publicării:
Maia Morgenstern, captură video Youtube/ theXclusive
Descriere foto: Maia Morgenstern, captură video Youtube/ theXclusive

Maia Morgenstern a făcut o postare emoționantă pe rețelele de socializare de Ziua Copilului.

De 1 iunie, toți copiii sunt în centrul atenției și, indiferent de vârstă, adulții lasă și ei grijile deoparte pentru o zi și își amintesc cum era în urmă cu câțiva ani, când inocența era cea care le guverna viața. Asta și-a propus să facă și Maia Morgenstern de Ziua Copilului, când s-a transpus puțin în timp și și-a amintit cum era în copilăria sa, când era centrul universului mamei sale, dar și invers. Astfel, actrița le povestește fanilor cum era extrem de răsfățată, alintată și supravegheată la orice pas de cea care i-a dat viață.

„Lăsa, casă poate c-o să mai am. Copil?! Nu! Timpul trece, acum o să am copil!"Pe mine MAMA m-a iubit. Pe mine MAMA m-a dorit. Cu mine MAMA a vorbit. M-a ascultat. Și mi-a cântat. MAMA mă lua în brațe. Nopți întregi se plimba cu mine prin cameră. Că plângeam, eram mică și miorlăită și bolnăvicioasă. Adică, dacă stau să mă gândesc bine..nu mai eram chiar atât de mică. La doișpe ani, la paișpe..nu mai eram eu mică demult. Dar tot miorlăită: dé, m-o fi alintat MAMA prea mult. MAMA m-a mângâiat mult, mult de tot. Avea timp de mine: lăsa totul, orice, doar ca să mă aline. Alinte?!? M-a răsfățat, asta-i adevărul. M-am răzgâiat.”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Citește și: Iancu Sterp, acuzații împotriva Survivor România: „Sunt supărat. Nu au mers voturile pe numele meu, nu știu ce manevră a fost acolo”

Maia Morgenstern, amintiri din copilăria sa

Astfel, actrița își amintește cum era un copil destul de dificil, mofturos, care necesita extrem de multă atenție din partea celor doi părinți ai săi, dar pe care o primea întotdeauna la fel de bând.

„Mama m-a pieptănat. Eram ciufulită și îmbufnitată. Și nu răbdam să mă pieptene altcineva: numa' MAMA. Fiecare buclă, Fiecare zuluf. Mama sufla și îi pieptăna. Sufla, Mama, sufla și peste juliturile mele. Mereu genunchii mei juliți, iar eu jupuiam cojițele. Să mă paseze MAMA. Poate să mă dea cu spirt, cu iod, chiar...dar să sufle. Că nu mai ustură. Eram copil, na! Copilaș.Eram și mofturoasă: ba că nu-mi place aia, ba ailaltă. Nici nu vroiam sa mănânc! Aici răspundea TATA, Dusea. Era " domnul ăla care aleargă cu lingurița după fetiță "!

Prim parc, in fiecare dimineață. Exact, in fiecare dimineață. Eram și plângăciosă: mă durea ba una, ba altă. Și iar plângeam...Dé, ca în adolescență. Sau eram furioasă. Și rebelă. Tot ca adolescentă. Țipam și băteam din picioare: nu-i nimic. MAMA avea răbdare. Înțelegea. Sau aștepta. Sau discuta. Sau...îndura. Și ea. Uf, de-aș crește o dată! Să nu mai fiu copil!”, a continuat actrița.

Citește și: Cristian Ceaușu a câștigat Românii au Talent 2024, sezonul 14, și marele premiu de 120.000 de euro

Actrița și-ar dori să mai fie copil pentru o zi

Acum, la ani distanță de când și-a pierdut mama, Maia Morgenstern nu poate decât să-și imagineze ce clipe minunate a trăit în copilărie și să se proiecteze măcar cu gândul și cu inima acolo. Chiar dacă nu e posibil, actrița își exprimă dorința de a mai fi, cel puțin pentru o zi, răsfățată de cea care i-a dat viață.

„MAMA poveste, vorbea, cântă. Plângea. Rareori. Visa. Tricota. Citea. Mult. Îmi citea mult. Mereu îmi citea. Și TATA o ( cam) certa: Iată, din cauza ta, ( Ara) o să citească târziu! Copilul. A avut dreptate Dusea: am început să citesc NUMAI după vârsta de 9 ani. O jale! Ce mai, că nici nu mai eram copil...aproape. Uf, de-aș crește o dată! Să nu mai fiu copil! MAMA nu se speria: îmi citea și-mi vorbea. MAMA cădea. Destul de des. Când anii au trecut. Și era...nu pot să spun despre asta. Nu mai sunt copil. Astăzi am căzut. Ca un copil. Și aș vrea să vorbesc. Sa-i spun. Să mă văicăresc. Să mă plâng. Să miorlăi. Sunt bine. Funcționez. La mulți ani, copilul!”, mai spune ea. 

VEZI și: De ce Cristi Brancu nu o invită pe Bianca Drăgușanu în emisiunea sa: „Ea nu e ce pare a fi. A fost o singură secvență în care mi-a reproșat ceva”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel