Mâncare de cartofi cu carne tocată, la cuptor. Simplu și gustos

Data publicării:
Retete, sursa pixabay/ autor PublicDomainPictures
Descriere foto: Retete, sursa pixabay/ autor PublicDomainPictures

Această rețetă de mâncare cu cartofi și carne tocată este foarte ușor și rapid de preparat. 

Ingrediente:


1 kg cartofi 

500 g de carne de vită tocată

150 g de ceapă, tocată mărunt

1 ardei roșu ardei gras roșu 

140 g de morcovi

țelină 

1 l de supă de pui 

200 de grame de roșii bine coapte, opărite, decojite și tăiate cuburi (cu tot cu sucul lor)

2-3 linguri de ulei de măsline

2 foi de dafin

paprika dulce

sare și piper 

pătrunjel verde


Mod de preparare: 


Călim ceapa în puțin ulei pentru 3-4 minute după care adăugăm morcovul, ardeiul și țelina și lăsăm încă 4-5 minute. Dacă e nevoie adăugăm puțină supă. 

Dupa ce s-au călit adăugăm carnea. 

Condimentăm totul după ce carnea s-a prăjit. 

Adăugăm roșiile și omogenizăm cu 200 ml din supa de pui sau de legume. 

Lăsăm pe foc 6 minute. 

Când morcovii sunt fragezi, oprim focul și aranjăm cartofii în tigaie. Aceștia trebuie tăiați în sferturi și puși unii lângă alții, într-un singur strat. 

Adăugăm frunzele de dafin și supa fierbinte. 

O aducem la fierbere și o condimentăm cu sare și piper. 

O să acoperim tigaia cu capac și o băgăm la cuptor pentru o oră și 20 de minute la 180C. 

Presărăm pătrunjel verde tocat. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel