Această rețetă tradițională, provine din zona Olteniei. Este gustoasă, ușor de preprat și sănătoasă. Află cum o poți prepara chiar tu.
Ingrediente:
3 bucăți mari de praz
1 ceapă mare
4-5 roșii mari
80-100 ml ulei
200 ml apă
1 morcov
1 felie ardei gras roșu
3 căței usturoi
150 g măsline negre
1 lingură suc lămâie
sare
piper
1 frunză dafin
1/2 legătură mărar
Mod de preparare:
Ceapa trebuie tocată mărunt și pusă la călit într-o tigaie cu puțin ulei. După ce a devenit sticloasă adăugăm morcovul pe care l-am tăiat rondele și ardeiul gras, tocat cuburi mici.
Prazul (doar partea albă) trebuie tocat în rondele mai groase și pus la călit. După ce începe să sfârâie adăugăm sucul de la pulpa de roșii pasată. Condimentăm cu sare și piper, adăugăm și frunza de dafin, usturoiul și apa. Acoprim tigaia cu un capac și lăsăm pe foc pentru circa 15 minute, la foc mediu.
După ce au trecut cele 15 minute adăugăm măslinele și mai lăsăm încă 5 minute. Dacă sosul este prea gros, mai puteți adăuga puțină apă.
La final adăugăm mărarul tocat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News