Mâncarea de varză cu pui și mămăliguță caldă este o rețetă tradițională, delicioasă.
Iată de ce ai nevoie pentru această rețetă tradițională:
INGREDIENTE:
1 kg pulpe de pui
1 varză mare
2 verze mici
3-4 gogoșari mici
1 ceapă medie
1 tulpină țelină
5-6 roșii medii
100 ml suc de roșii
150 ml supă vegetală/apă caldă
cimbru
sare
piper măcinat
piper boabe
2 crenguțe uscate
mărar
2 crenguțe uscate cimbru, mărar proaspat
Mod de preparare Curățăm frunzele externe ale verzei, tăiem cotorul și apoi tăiem varza în două jumătăți. Tocăm fiecare jumătate de varză, o punem într-un vas și o amestecăm cu 2 lingurițe rase de sare. O frământăm între mâini și o lăsăm să se înmoaie până când pregătim restul ingredientelor. Spălăm pulpele de pui și le ștergem foarte bine. Punem pe foc o tigaie antiaderentă și când s-a încălzit, adăugăm pulpele de pui. Nu adăugăm ulei în tigaie, dar aceasta trebuie să fie neaparăt antiaderentă, în caz contrar, pulpele se vor lipi și va fi greu să le întoarcem. Le prăjim pe ambele părti, câte 5-6 minute pe fiecare parte sau până când capătă o culoare aurie uniformă. Stingem focul și acoperim tigaia cu capac.Curățăm legumele (gogoșarii, roșiile, ceapa, țelina), le spălăm și le tăiem mărunt. Punem într-un vas de lut încăpător un strat de varză, adăugam o parte din legumele tocate, piper boabe, piper măcinat, mărar și cimbru și amestecăm bine. Punem pulpele de pui deasupra primului strat de varză și le acoperim cu varză și legumele rămase, amestecate foarte bine. Pe deasupra mâncării de varză adăugăm crenguțele de mărar și cimbru și încă puțin piper măcinat. Amestecăm sucul de roșii cu supa vegetală și îl turnăm peste varză. Acoperim vasul de lut cu capac și îl introducem în cuptorul rece. Setăm cuptorul la 180°C și fierbem mâncarea de varză cu pui 1 oră. După o oră, îndepărtăm capacul și o mai lăsăm încă 15-20 de minute să se rumenească. Servim mâncarea de varză cu mămăligă și ardei iute.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News