Mâncarea gătită, secretul pentru o siluetă de vis. Mihaela Bilic: „Simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze”

Data publicării:

Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile pe care le are mâncarea gătită în propria bucătărie.

În procesul de slăbire, extrem de multe persoane se lasă pradă micilor tentații și uită care este, de fapt, scopul final. Astfel, în loc să scapi de câteva kilograme în plus, există uneori riscul de a-ți crește greutatea, iar acest lucru este datorat doar alegerilor alimentare pe care le faci zilnic. Există, însă, o soluție extrem de practică, la îndemână oricui, pe care Mihaela Bilic a dezvăluit-o.

„Ca să începeți anul bine, aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care/cum să fie? Probabil v-ați săturat sau ați eșuat în încercări de tipul “vreau să slăbesc” sau “vreau să mănânc sănătos”. Când vine vorba de slăbit organismul ne sabotează, între siluetă și plăcere va câștiga întotdeauna mâncarea… puțin probabil să vină ziua în care o să uitați de ea. Cât despre sănătate, termenul este prea abstract ca să ne oprească din mâncat! Instinctul ne spune că tot ce este plin de grăsime și de zahăr este sănătos, tocmai pentru că ajută la îngrășat. Deci slabe speranțe să iubim fibrele, fierturile și produsele dietetice.”, scrie Mihaela Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Greșeala comună prin care alungi banii din casă. Mulți oameni fac asta. Lidia Fecioru: „Niciodată! Cea mai mare greșeală”

Mâncarea gătită, cheia pentru o siluetă perfectă

Astfel, dacă ți-ai propus ca în Noul An să dai jos câteva kilograme în plus, atunci „trucul” la care trebuie să apelezi este mâncarea gătită, spune Mihaela Bilic. Aceasta are nenumărate beneficii asupra organismului, iar în timp te va face să fii mult ai disciplinat, dar și să obții greutatea ideală, spune ea. 

„Nu vă pierdeți speranța, iată o sugestie care promit să funcționeze: vă propun ca în anul 2024 să consumați doar mâncare gătită, ideal făcută de voi, acasă. Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea simplă, clasică, pe care simțurile noastre știu să o evalueze. Mâncarea care se consumă dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă!

Care sunt avantajele mâncării gătite?
Spui ADIO tuturor produselor de ronțăit, fie ele dulci sau sărate, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care capul nu le percepe ca mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi!!

Spui ADIO mâncatului pe fugă sau pe pilot automat, tolănit în canapea, plictisit în fața unui ecran, iritat și agitat în trafic, obosit și nemulțumit la birou. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă…un obicei care trebuie recăpătat!”, a continuat ea.

VEZI și: Este sau nu sănătos să slăbești un kilogram pe zi? Dr. Mihail: „Asta este una dintre cele mai căutate întrebări”

Alte beneficii ale mâncării gătite

Lista beneficiilor nu se încheie aici, după cum lasă de înțeles chiar Mihaela Bilic, care mai expune alte câteva avantaje pentru care ar trebui să ne preparăm mesele în propria bucătărie. De la faptul că folosești o gamă de ingrediente simple, pe care le cunoști, până la faptul că ne responsabilizează complet mesele, mâncarea gătită este, fără doar și poate, cheia succesului siluetei, promite Mihaela Bilic.

„Tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați…fie ei și digestivi. Produsele ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa!

Mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple, pe care tu le pui în oală sau în cratiță, deci poți controla cantitatea de zahăr și grăsime, alegi rețeta și metoda de gătire… ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare!
 
ADIO mâncat pe ascuns sau compulsiv, ADIO scotocit prin dulapuri în toiul nopții după ceva dulce, ADIO ciuguleli de poftă… ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită “cheltuiala” de calorii.

Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea gătită va ajută să împușcați mai mulți iepuri deodată!! Și slăbiți fără cură de slăbire”, a încheiat Mihaela Bilic. 

VEZI și: Nu arunca mâncarea rămasă după sărbători! Iată ce preparate delicioase poți face



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel