Margareta Pâslaru a dezvăluit motivul pentru care a renunțat la apariíile televizate.
Margareta Pâslaru a fost și va rămâne unul dintre simbolurile muzicii ușoare românești și o figură reprezentativă a anilor 70. Frumoasă, cu ochii albaștrii și un ton al vocii inconfundabil, artista a fost muza a 65 de compozitori, care au scris piese pentru ea și a înregistrat 788 de piese la radio și tv. Ba mai mult, dintre aceste piese unele au fost chiar compoziție proprie, cântăreața fiind pasionată de muzică, sub toate formele ei. Succesul însă,oricît de strălucitor ar fi el, nu avea să o apere de laturile mai puțin plăcute, ale vieții.
De o bună perioadă de timp, artista, în vârstă de 80 de ani, a decis să rărească aparițiile televizate. Margareta Pâslaru spune că nu mai vrea onoreze întâlniri care au ca subiect succesul ei.
„Le mulțumesc celor care m-au invitat, îi rog să mă ierte dacă nu am dat curs invitațiilor. Înțeleg 'formatul' obligatoriu, discuții pe canapea, despre trecut. Din punctul meu de vedere, energia și imaginația mă îndeamnă să vorbesc despre lucrul zilnic, idei, compoziții, texte cu tematici aparte, crearea costumelor, producții muzicale, coregrafie expresivă, nu despre trecutul glorios. Plantez în prezentul cu posibilități, cu riscuri, încercări, cu perspective.
Statutul meu este acela de artist liber profesionist. Admir și susțin tineri talentați prin premiul anual inițiat în 2010 'Pentru originalitate'. Este rândul lor! Exercițiul de a scrie zilnic este o gimnastică a gândirii. Am idei, muzica vine de la sine, lucrez și la volumul II al propriei cărți „Eu si Timpul', evit apariții de duzină. Aleg esența lucrurilor!', a spus artista, potrivit unica.ro.
„Susțin tineri de viitor, precum arhitecții Vaida, soț și soție. Restaurează biserici, redau splendoarea unor monumente în paragină', a adăugat aceasta.
„Regretatul dirijor Sile Dinicu spunea: „Tată, o primă audiție, poate fi și ultima'. Pentru mine n-a fost. Riscul asumat a meritat. Longevitatea creatoare arată precum toamna, încărcată cu roadele maturității. Faptele vorbesc de la sine. Îmi dozez aparițiile.
Dintr-un repertoriu de 879 melodii (o parte au fost interpretate numai în spectacole), am înregistrat la Radio, TVR și case de discuri 793 piese românești și din repertoriul internațional (în limbi străine sau cu texte adaptate în română). Vorbind despre numărul pieselor pe discuri, uneori apăreau alte 4 piese cu aceeași copertă. În medalionul unui compozitor, figuram cu o melodie, la alții cu 3 piese, la alții cu 2 etc.
Pe compact disc am înregistrat – în medie – câte 20 de piese pe fiecare album; se repetă numai două, trei, șlagăre… 'brandul' Margareta, cum a scris regretatul Vlad Teodorescu la Jurnalul Național în 2009.
Începând cu 1960 am înregistrat pe discuri de ebonita ascultate la patefon, vinil, casete audio, CD-uri, DVD, audiobook-uri, fiind invitata următoarelor case de discuri: Electrecord – 66 discuri de interpret, o casetă audio 1980 Margareta' cu șlagăre internaționale, CD-uri Margareta best of …' 1996, Margareta, 40 de ani de la primul disc' 2000, Margareta forever' 2006, Margareta 50 de ani de la primul disc' 2010; Fundația Radio România – CD Bucuria de a cânta' 2008 și Margareta 70' 2013; UNITER – Actorii cântă' 2014; UCIN – Stelele filmului cântă' 2015; Jurnalul Național – Muzică de colecție Margareta Pâslaru' 2007; Eurostar – Cum să te las?' 2016; E-media – DVD Margareta Pâslaru de dragul copiilor' UNICEF 2007 și Providența' 2018; ROTON – Idei' 2020, Vibrații sufletești' 2021, Timpul nu moare' 2023.
La Editura Curtea Veche am jucat rolul povestitoarei pe audiobook-ul Basme fermecate' 2009 care cuprinde: Lebedele sălbatice, dârzul soldățel de plumb, Prințesa și bobul de mazăre, Privighetoarea, Veșmântul cel nou al împăratului.
În 2012, Editura Litera editează audiobook-urile Degețica, Motanul încălțat și Crăiasa zăpezii, pentru care am înregistrat tot rolul povestitorului', a încheiat aceasta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News