Teatrul Nottara se va redeschide pentru public sâmbătă, cu spectacolul "Aici nu-i de joacă", a afirmat Marinela Ţepuş, managerul instituţiei.
"Condiţiile de redeschidere sunt aceleaşi cu care ne-am obişnuit: 30 la sută din capacitate, un loc se vinde, un loc nu, un rând liber între rândurile vândute, igienizare, declaraţii pe propria răspundere. Le ştim pe toate, şi publicul le ştie, redeschidem sâmbătă, cu 'Aici nu-i de joacă'. Noi suntem pregătiţi, pentru că aici nu-i de joacă, în orice moment putem să jucăm", a declarat, pentru AGERPRES, Marinela Ţepuş.
Ea a precizat că la Teatrul Nottara sunt pregătite să fie prezentate în premieră mai multe spectacole.
"În perioada de pandemie, noi am tot repetat, avem vreo 5-6 premiere gata de start, spectacole pe care nu le-a văzut nimeni şi sperăm să le vadă de acum încolo, am repetat în condiţiile ştiute, cu distanţare, cu mască, cu igienizare. Din păcate, nu există încă formula legală pentru a achiziţiona teste pentru personalul artistic. S-a făcut o listă la primărie şi presupun că la un moment dat primăria ne va sprijini cu aceste teste", a spus managerul.
Marinela Ţepuş a amintit de programul de consolidare a clădirii în care îşi desfăşoară activitatea Teatrul Nottara şi a precizat că aşteaptă să vadă cum vor vota consilierii generali acest program, în condiţiile în care clădirea este clasificată drept monument istoric.
"Este un program de restaurare a clădirilor cu risc seismic I şi II, monument istoric sau aflate în zona protejată monument istoric, şi aici ne încadrăm noi. Acest program va putea să devină funcţional cu o singură condiţie: ca toţi consilierii generali să se alinieze şi să-l voteze, asta este condiţia primordială şi asta am vrut eu să îndemn prin comunicatul pe care l-am transmis. Măcar atunci când e vorba de cultură nu ar mai trebui judecate de partid, ci o gândire cu sufletul şi o gândire faţă de suflet, pentru că teatrul este emoţie. (...) Dacă acest program va trece de Consiliul General şi va fi validat şi vor începe lucrările, se poate salva ceea ce a mai rămas din istoria Bucureştiului", a mai spus Ţepuş.
Managerul a afirmat că aşteaptă, de asemenea, redeschiderea spaţiilor exterioare de spectacol.
"Ne dorim din tot sufletul să jucăm şi afară. Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a făcut o listă cu spectacolele tuturor teatrelor care se pot juca afară, o listă a spaţiilor în care teatrele pot să joace şi abia aşteptăm acest lucru. Numai că este un pic mai greu, pentru că dacă nu vor reveni asupra primului ordin pe care l-au dat anul trecut, în iunie, cu incidenţa de 1,5 la mie, să se schimbe şi să vină tot la 3 la mie, cum este şi pentru interior, atunci vom aştepta mult şi bine. Nu cred că după aceste sărbători vom ajunge aşa de repede la 1,5. (...) Ar fi o stagiune estivală mult mai bine organizată, pentru că între timp toate teatrele şi-au realizat spectacole care să se poată juca afară, fără probleme. Anul trecut, fiind luaţi pe nepregătite, am adaptat ceea ce am avut, acum avem şi noi trei-patru spectacole făcute special pentru a se juca afară, plus celelalte spectacole care au fost deja adaptate de anul trecut", a explicat Marinela Ţepuş
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News