Mario Popescu, alimentele pe care trebuie să le consumi neapărat pe caniculă. Hidratează cel mai bine și au un procent uriaș de apă

Data publicării:
Mario Popescu, captură video Youtube, Vorbește lumea
Descriere foto: Mario Popescu, captură video Youtube, Vorbește lumea

Mario Popescu a făcut lista alimentelor care conțin un procent foarte mare de apă, fiind necesare în sezonul cald.

Temperaturile din termometre au început deja să dea bătăi de cap multor persoane, care nu reușesc să mai facă față căldurii toride. Astfel, pentru a trece cu brio peste acest sezon și pentru a nu întâmpina niciun fel de disconfort, ori problemă de sănătate, este important să ne hidratăm corespunzător, atrag atenția specialiștii. Pe lângă doza zilnică de apă pe care o poți bea, este important să introduci în meniul tău zilnic și niște alimente care au capacitatea de a dubla aportul de lichide din organism.

„Este important să ne hidratăm tot timpul anului, dar cu atât mai mult pe timpul verii, datorită temperaturilor ridicate. Dacă în mod normal, un om are nevoie de 2-3 litri pe zi la care se mai adaugă și 500 de ml, 1 litru, în funcție de nivelul de activitate pe care fiecare îl desfășoară, în timpul verii ar trebui să bem cel puțin un litru suplimentar, pentru că transpirăm, ne deshidratăm mult mai repede. Natura ne oferă în acest sezon multe fructe și legume care hidratează corespunzător.”, a declarat Mario Popescu, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

Citește și: Cele mai bogate alimente în fier. Trebuie să le consumi pentru a sta departe de anemie

Alimentul cu cea mai mare concentrație de apă

Astfel, în topul celor mai hidratante alimente se situează castravetele, dezvăluie Mario Popescu, care spune că acesta conține cea mai mare concentrație de apă. Mai mult, este important să-i consumi și coaja, atrage atenția specialistul.

„O să începem cu alimentul care are cea mai mare cantitate de apă, castravetele este cel care are cea mai multă apă dintre toate fructele și legumele. Este folosit și în curele de detoxifiere, are peste 95% procent de apă și vine la pachet cu foarte multe vitamine și fibre, care se găsesc în coajă, de asta ar trebui să-l mâncăm întreg, pentru că fibrele sunt foarte importante. Îl putem transforma în suc.”, mai spune el. 

VEZI și: Cireșele, beneficii importante pentru sănătate. Motivul surprinzător pentru care trebuie să le consumi seara

Pepenele, roșiile și dovlecelul, pe lista celor mai hidratante alimente

Nutriționistul nu a uitat nici de pepene, unul dintre fructele preferate ale românilor pe timpul verii, dar nici de roșii, care sunt și ele integrate în diferite salate de sezon sau savurate alături de o bucată de brânză.

„Pepenele are undeva la 92% apă, este un aliment care hidratează extrem de bine. El are, pe lângă apă, fibre, vitamina C, antioxidanți. Mare atenție, pentru că el trebuie consumat simplu, fără pâine, brânză. 

Roșiile au 94% apă, au licopen foarte mult, care au efecte foarte bune asupra noastră. Ele sunt mai sănătoase când le supunem procesului termic, când le gătim. 

Dovlecelul hidratează foarte bine, are 94% apă, îl consumăm fără niciun fel de problemă, la grătar, la cuptor. Este foarte versatil, putem face supe creme. Ardeiul roșu hidratează și el foarte bine, are 92% apă și are cea mai mare cantitate de vitamina C, de aceea trebuie să-l consumăm.”, a încheiat nutriționistul.

Citește și: Postul intermitent, efecte uimitoare asupra sănătății: „Nu recomand să-l începem după ureche”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel