Marius Elisei riscă să ajungă după gratii pentru neplata pensiei alimentare. Cum a reacționat Oana Roman: „Poate știe el…Nu trăiam din cei 500 de lei!”

Data actualizării: | Data publicării:

Marius Elisei riscă să ajungă la închisoare pentru neplata pensiei alimentare. 

Marius Elisei riscă închisoarea dacă nu plătește timp de trei luni pensia alimentară pentru fiica lui și a Oanei Roman. Recent, fiica lui Petre Roman a publicat pe rețelele de socializare un mesaj cu subînțeles pentru fostul partener. 

Marius Elisei riscă să ajungă după gratii pentru neplata pensiei alimentare

De când au decis să pună punct relației, după mai multe împăcări și despărțiri. După despărțire, Oana Roman l-a acuzat de mai multe ori pe Marius Elisei că nu își dă interesul legat de fiica pe care o au împreună. De asemenea, vedeta a susținut că fostul soț nu îi plătește pensie alimentară Isabelei. 

Recent, Oana Roman a publicat un mesaj pe rețelele de socializare că, neplata timp de 3 luni a pensiei alimentare, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă. 

„Neplata, timp de 3 luni, a pensiei de întreținere stabilite pe cale judecătorească sau prin act notarial se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care aduce modificări Codului penal, după ce a fost adoptată luna trecută de Camera Deputaților.  Până acum, legea făcea referire doar la pensiile stabilite de un judecător. Proiectul de lege a fost adoptat deja de Camera Deputaților și va ajunge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis”, a fost mesajul postat de Oana Roman, pe contul ei de Instagram. 

Cum a reacționat Oana Roman

„Nu mă mai deranjați! Eu sunt în vacanță! Ia, întrebați-l pe el! Poate știe el…

Nu am nimic de comentat fiind în vacanță! Vă interesează doar mizeriile!”, a răspuns Oana, celor de la click.ro

Ce spune avocatul Adrian Cuculis?: „Marius Elisei ar putea fi cercetat penal!”

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit despre situația în care se află Marius Elisei. 

„Modificarea survenită în codul penal cu privire la neplata pensiei de întreținere este binevenită în ceea ce privește clarificarea adusă cu privire la faptul că, dacă vreme de trei luni de zile nu este plătită această pensie de întreținere stabilită de către instanța de judecată sau prin acordul notarial, fapta în sine reprezintă infracțiunea de abandon de familie. 

Până de curând, existau interpretări majore cu privire la ceea ce înseamnă întreținerea propriu-zisă, motiv pentru care părinții care nu își plăteau obligațiile de pensie de întreținere sau nu-și achitau o altă obligație față de persoanele pe care trebuiau să le întrețină aveau șanse majore să scape de dosare penale și implicit de foarte multe, de plata pensiei. 

Odată cu această modificare, în mod evident și Marius Elisei ar putea să fie cercetat penal în condițiile în care se face dovada că pensia de întreținere nu a fost achitată cu rea-credință. 

Prin urmare, elementul de diferențiere între un dosar penal și o altă răspundere de natură civilă o constituie reaua-credință în neplata pensiei. 

Atâta vreme cât faci dovada că cel care avea obligația să plătească pensia de întreținere are fonduri sau venituri și totuși nu plătește, vreme de trei luni de zile, atunci acesta răspunde penal”, a precizat avocat Adrian Cuculis, în exclusivitate pentru Click!

Ce spunea Oana Roman despre Marius Elisei

„Eu nu am vrut să spun absolut nimic nimănui. Este doar un pas înainte pentru dreptate pentru sute și sute de mii de părinți singuri care sunt în situația în care nu se pot înțelege cu fostul partener.

Eu nu trăiam oricum din ăia 500 de lei, deci chiar nu mă interesează. Pentru sute de mii de femei care poate nu au din ce să-și hrănească copiii și banii ăia poate sunt foarte importanți și legea asta e un pas înainte”, a declarat Oana Roman, la Antena Stars.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel