„Lacul Lebedelor”, premiera toamnei la OCC, aduce numeroase surprize și elemente inedite în fața spectatorilor cu vârsta de cel puțin 3 ani. Adaptat pentru prima dată în România unei categorii de public cu totul speciale - cea pe care o alcătuiesc copiii -, producția poartă semnătura regizorală și coregrafică a Andreei Soare.
Pe lângă scenografia spectaculoasă, realizatoarea a mai introdus un element care nu este întâlnit de obicei în spectacolele: protagonistul, Prințul Siegfried, va avea voce. În mod convențional, acțiunea unui spectacol de balet este transmisă non-verbal publicului, prin mișcare scenică și pași de dans. Pe lângă coregrafia elaborată pe care o va interpreta balerinul distribuit în rolul Siegfried, publicul îi va putea asculta și… vocea, în interpretarea lui Marius Manole, unul dintre cei mai apreciați actori contemporani. Cu această ocazie, cunoscutul actor debutează pe una dintre puținele scene ale țării pe care nu jucase încă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.
“Atunci când unui copil îi rostești cuvântul balet, cu siguranță imaginația acestuia va zbura către o balerină-lebădă care dansează pe muzica lui Ceaikovski. Lacul lebedelor, un spectacol care a avut premiera acum aproape 150 de ani, a rămas până astăzi cel mai puternic simbol al baletului clasic. Aceste lucruri m-au determinat să pun în scenă, la Opera Comică pentru Copii, prima variantă dedicată copiilor, concepută pentru a cuceri și apropia de arta baletului pe tinerii spectatori. Deși durata Lacului lebedelor este una redusă, de aproximativ 75 de minute, spectacolul păstrează întregul fir al narațiunii, întregul libret. Conceptul spectacolului este cel clasic, concentrat însă într-un singur act cu patru tablouri.”, a declarat Andreea Soare, realizatoarea spectacolului.
Andreea Soare face parte din echipa Operei Comice pentru Copii de mai bine de un deceniu. De-a lungul timpului a evoluat ca balerină în aproape toate spectacolele de balet, operă, operetă și musical ale teatrului. A fost asistent de mișcare scenică și coregrafie pentru mai multe spectacole de succes precum „Micuța Dorothy”, musical de Marius Țeicu sau „Sunetul muzicii”, musical de Richard Rodgers și conduce compania de balet a Operei Comice pentru Copii. În anul 2020 a creat la OCC spectacolul „Scufița Roșie”, iar în stagiunea trecută a semnat conceptul și regia pentru spectacolele „Bubu și Anotimpurile” și „Bubu la Zoo”.
Fiind special conceput pentru copii cu vârste de cel puțin trei ani, „Lacul Lebedelor”, premiera toamnei la OCC, aduce în prim-plan puterea iubirii care înfruntă obstacolele cele mai cumplite. Reprezentațiile sunt programate începând cu 20 octombrie 2023, iar biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.
Târgul Vrăjitoarelor continuă până la final de octombrie în Curtea OCC
Și în acest weekend se va desfășura, în premieră „Târgul Vrăjitoarelor”, în Grădina OCC. Vrăjitoare și regine, pirați și animale fantastice, plus momente de magie și iluzionism transformă curtea Operei Comice pentru Copii într-un loc plin de culoare și suspans. Mai mult, participanții sunt invitați să pătrundă în lumea sculpturii în dovleci, sub îndrumarea unor meșteri iscusiți. Copiii pot da viață dovlecilor, transformându-i în opere de artă cu motive inspirate din lumea vrăjitorilor și a magiei, în cadrul atelierului omonim, disponibil pe bază de tichete achiziționate de la Magazinul OCC. Târgul Vrăjitoarelor culminează cu Noaptea Vrăjitoarelor, în ultimul weekend al lunii octombrie, cel mai așteptat prilej pentru ca personajele negative din spectacolele OCC să fie în lumina reflectoarelor. Ele își dau întâlnire pe scena Sălii Mari pentru 6 reprezentații unice, pline de neprevăzut.
Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, ,,Escape Room”, „Aventura Parc”, „Abonamente” sau „Voluntariat”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News