Dacă ai de gând să îți impresionezi invitații de sărbători, această rețetă cu pere și șuncă îi va da pe spate cu siguranță.
Dacă vrei să pregătești această rețetă pentru patru persoane, vei avea nevoie de:
2 pere
300 ml vin roșu sec
2 bucăți de anason stelat
1 baton mic de scorțișoară
½ linguriță de ghimbir și cuișoare măcinate
40 g de sâmburi de nucă
100 g de șuncă feliată
2 linguri de ulei de rapiță
200 g de salată
100 g de rucola
Sosul îl poți face din:
1 cățel de usturoi
1 lingură de oțet de vin rose
2 linguri de ulei de măsline
½ lingură de miere
½ linguriță de ghimbir și cuișoare măcinate
Sare
Piper
Dacă toate ingredientele sunt pe masă, să trecem la gătit.
Perele sunt curățate de coajă, sunt tăiate în două și le este îndepărtată partea lemnoasă. Într-o oală se pun vinul, anasonul, scorțișoara, ghimbirul și cuișoarele măcinate și se lasă, pe foc, să dea în clocot. Se introduc, apoi, perele și se fierb încet, circa, 15 minute.
Sâmburii de nucă trebuie rumeniți ușor într-o tigaie și lăsați să se răcească. Șunca presată trebuie și ea, de asemenea, prăjită în ulei încins.
Sosul: Usturoiul trebuie curățat și tăiat mărunt. Acesta se amestecă cu uleiul, oțetul, mierea și mirodeniile, cu sarea și piperul, după gust.
Salata se rupe bucăți, se spală, împreună cu rucola și se lasă la scurs. Se amestecă cu sosul și se pune pe farfurii.
Se scot perele din oală, se taie felii și se pun peste salată. Se stropesc cu zeama în care au fiert, se pun deasupra feliile de șuncă prăjite și se presară cu nucile rumenite.
Salata este gata și poate fi servită imediat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News