Cel mai îndrăgit desert de pe masa de Crăciun.
Ingrediente
500 g făină
4 ouă
9 linguri miere
200 g zahăr pudră
1 linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucșoară, cuișoare, ghimbir, anason.
1 linguriță bicarbonat
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare
Într-o crăticioară amestecăm untul topit cu mierea, zeama de lămâie și zahărul, la foc mic. După ce compozția devine omogenă, înlăturăm cratița de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească. Între timp, amestecăm ingredientele uscate, mai puțin ouăle. Combinăm amestecul de unt topit cu ingredientele uscate.Batem ouăle și le adăugăm peste amestec.
Trecem la frământat. Aluatul trebuie frîmântat până obținem o pastă omogenă. Adaugăm făină extra, până ajungem la consistența dorită. Acoperă aluatul cu un prosop și îl lăsăm la dospit pentru 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul și tapetăm o tavă cu foaie de copt. Aluatul se împarte în bile din care realizăm formele dortite.
Băgăm la cuptor 10-15-20 de minute și turta duce este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News