Mătasea de porumb este de cele mai multe ori aruncată, însă aceasta are beneficii asupra sănătății.
Mătasea de porumb, ca remediu natural, a fost folosită de secole în medicina tradițională chineză și amerindiană. Este folosit și astăzi în multe țări, inclusiv China, Franța, Turcia și Statele Unite ale Americii.
Aceste fibre strălucitoare și subțiri ajută la polenizarea și creșterea porumbului, dar sunt folosite și în practicile tradiționale de medicină pe bază de plante. Mătasea de porumb conține o varietate de compuși ai plantelor care pot fi responsabili pentru diverse efecte asupra sănătății, notează Healthline.
Cercetări mai recente indică faptul că aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale, colesterol, glicemie, și inflamație.
Mătasea de porumb poate fi folosită în stare proaspătă, dar este adesea uscată înainte de a fi consumată sub formă de ceai sau extract. Acesta poate fi, de asemenea, luate ca o pastilă.
Antioxidanţii sunt compuşi vegetali care protejează celulele organismului împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ. Stresul oxidativ este una dintre cauzele majore ale unui număr de afecțiuni cronice, inclusiv diabet zaharat, boli de inimă, cancer, și inflamație.
Mătasea de porumb este o sursă naturală bogată de antioxidanți flavoizi. Mai multe studii pe animale și de laborator demonstrează că flavonoidele sale reduc stresul oxidativ și protejează împotriva radicalilor liberi.
Inflamația face parte din răspunsul imun natural al organismului. Cu toate acestea, inflamația excesivă este legată de o varietate de boli, inclusiv boli de inimă și diabet. Testele de laborator și studiile pe animale au descoperit că extractul de mătase de porumb poate reduce inflamația prin suprimarea activității a doi compuși inflamatori majori.
Această fibră conține, de asemenea, magneziu, care ajută la reglarea răspunsului inflamator al corpului.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News