Medicul Mihail Pautov a spus cum se prepară și cum se bea corect ceaiul. Mulți greșesc, fără să știe

Data publicării:
Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail
Descriere foto: Doctor Mihail/Sursă foto:captură video Youtube Doctor Mihail

Medicul Mihail Pautov a explicat cum se prepară și cum se bea corect ceaiul, atrăgând atenția asupra unor greșeli frecvente pe care mulți le fac, fără să știe. De la temperatura apei până la momentul potrivit pentru adăugarea ingredientelor, detaliile sunt esențiale pentru a beneficia pe deplin de proprietățile acestei băuturi.

Ceaiul este una dintre cele mai apreciate băuturi din întreaga lume, fiind consumat atât pentru gustul, cât și pentru beneficiile pe care le aduce sănătății. Deși mulți dintre noi îl consideră o băutură simplă, există anumite detalii esențiale care pot face diferența între o infuzie eficientă și una care nu își va elibera toate proprietățile benefice. Prepararea corectă a ceaiului este adesea neînțeleasă, iar greșelile frecvente pot duce la pierderea substanțelor nutritive și de aromă din plantele folosite.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când ești prea stresat. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihail Pautov

Unul dintre cele mai comune mituri legate de ceai este acela că apa trebuie adusă la fierbere completă, la 100 de grade Celsius, înainte de a pune pliculețul de ceai. Mihail Pautov atrage atenția asupra faptului că acest lucru este o greșeală. Atunci când apa ajunge la 100 de grade, aceasta distruge multe dintre componentele benefice ale ceaiului, cum ar fi antioxidanții, vitaminele și mineralele esențiale. De asemenea, o altă greșeală frecventă este adăugarea mierii sau a lămâii în apa fierbinte, ceea ce poate face ca acestea să-și piardă proprietățile nutritive.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail a dezvăluit mai multe trucuri simple pentru a verifica dacă ouăle sunt proaspete

Mihail Pautov a spus cum se prepară și cum se bea corect ceaiul. Mulți greșesc, fără să știe

Potrivit medicului Mihail Pautov, pentru a obține o infuzie corectă, apa nu trebuie să fie fiartă, ci să aibă o temperatură mai scăzută, de aproximativ 80 de grade Celsius. Acesta recomandă ca pliculețele de ceai să fie adăugate abia după ce apa a scăzut puțin din temperatura de fierbere, pentru a permite o extragere optimă a substanțelor active din plante. După ce ceaiul s-a infuzat și temperatura ajunge la aproximativ 60 de grade Celsius, este momentul ideal pentru a adăuga miere, lămâie sau fructe, pentru a păstra toate beneficiile acestor ingrediente.

Te-ar putea interesa și: Mâncarea care poate provoca cancer. Semnalul de alarmă tras de medicul Mihail Pautov: „Dacă ai peste 30 de ani, în momentul de față, ai multe microtumori care circulă  în corp”

„Cum se face de fapt ceaiul? Ceaiul nu trebuie făcut niciodată în apă fiartă, nu la 100 de grade Celsius, pentru că la 100 de grade Celsius o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apă fierbinte la 100 de grade Celsius și nici lămâia 

Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade Celsius. Atunci punem pliculețele de ceai, după care scade undeva la 60 de grade Celsius. Când e bună de băut, punem miere, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim ca să rămână sănătoasă băutura respectivă. E important să prepari ceaiul corect ca să beneficiezi de toate proprietățile lui, a spus medicul Mihail Pautov, în mediul online.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel