Medicul Vlad Ciurea, diferența dintre creierul bărbaților și creierul femeilor: „Femeile sunt mai bune. S-au făcut multiple studii”

Data publicării:

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este diferența dintre creierul unei femei și creierul unui bărbat. 

Medicul Vlad Ciurea susține că femeile sunt mai deștepte la prelucrarea datelor, dar și la partea artistică. Cât despre bărbați, creierul lor funcționează mai bine la judecată și la luarea deciziilor.

Medicul Vlad Ciurea, diferența dintre creierul bărbaților și creierul femeilor

„Creierul feminin este mai deștept la prelucrarea datelor. Noi suntem mai buni la decizie. La creativitate, la prezentare, la partea artistică… femeile ne depășesc cu mult! Este foarte interesant. (…) La conexiuni, tot femeile sunt mai bune. S-au făcut multiple studii. Judecata, decizia ne aparțin nouă, bărbaților”, a spus Vlad Ciurea la Antena 3.

Alimentul pe care femeile ar trebui să-l consume zilnic

Medicul Vlad Ciurea susține le recomandă femeilor să consume cât mai mult ovăz. 

„Suplimentul nu se acumulează în organism, pentru că intră, își face acțiunea și iese foarte cuminte afară. Suplimente sunt de toate felurile și pentru tubul digestiv și pentru somn – suplimente care ajută la somn și pentru activitatea musculară și pentru activitatea cerebrală și pentru activitatea cardiacă, dar nu sunt medicament, să vindece. Este bun în prevenție sau în refacere”, spune medicul Vlad Ciurea despre cerealele integrale, a mai spus medicul Vlad Ciurea. 

Greșeala care afectează creierul și pe care vârstnicii o fac adesea

O ală problemă pe care abordat-o medicul Vlad Ciurea este legată de greșelile pe care vârstnicii o fac adesea și care are repercursiuni asupra creierului. 

„Am primit de multe ori întrebarea: <>. Înainte să înșir o întreagă listă cu alimente și nutrienți care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră, mereu precizez: în primul rând este important să ne hidratăm corespunzător”, a explicat renumitul neurochirurg, într-o postare pe Facebook.

Celebrul neurochirurg a precizat că lipsa hidratării are efecte nocive pentru creierul uman. 

„Așa spun toate datele obținute din literatura de specialitate. În practică, dacă vedem o persoană mai în vârstă care face un RMN, ne grăbim să punem diagnostic:<<Aaaa, atrofie cerebrală>>. Nu! Persoanele în vârstă sunt persoane care se hidratează foarte puțin, nu vor să bea apă și atunci apare acea deshidratare a encefalului, care se vede pe RMN. Deci trebuie să bem apă, indiferent de vârstă, pentru că ne menține cât mai tineri. Am scris pe larg despre alimentele și obiceiurile alimentare care ne pot ajuta să ne menținem creierul sănătos în <<Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor>>”, a mai spus Prof. Dr. Vlad Ciurea.

Citește și: ”Ne întoarcem urgent acasă, tata nu se simte bine.” Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu și-au făcut bagajele de urgență pentru a se întoarce acasă din vacanță

Gestul făcut de Mihai Bendeac pentru mormântul lui Puiu Călinescu: „Crezul meu a pornit din inima unui artist care a copilărit, a crescut și s-a inspirat de la el”

Golden Buzz pentru Nicolae Drăghici. A fost cel mai spectaculos număr din istoria Românii au talent

Tradiții și obiceiuri de Dragobete 2024. Ce nu ai voie să faci pe 24 februarie dacă vrei să ai noroc în dragoste

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel