Mersul pe jos nu te ajută să slăbești. Cori Grămescu: „Iată ce greșești dacă ai impresia asta și ce trebuie să știi dacă vrei să dai jos kilogramele în plus”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik/tawatchai07
Descriere foto: Sursă foto: Freepik/tawatchai07

Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, a explicat de ce mersul pe jos nu te ajută să slăbești și ce trebuie să știi dacă vrei să dai jos kilogramele în plus.

Mergi pe jos în fiecare zi, dar simți că asta nu te ajută să slăbești? Ei bine, Cori Grămescu, nutriționist și instructor de pilates, confirmă că mersul pe jos nu este suficient pentru a da jos kilogramele în plus.

De ce mersul pe jos nu te ajută să slăbești și ce trebuie să știi dacă vrei să dai jos kilogramele în plus

Într-o postare pe rețelele sociale, Cori Grămescu a  precizat că pentru a obține rezultate mult așteptate în procesul de slăbire, este esențială intensitatea exercițiilor fizice. Astfel, mersul poate fi o formă de efort, doar dacă pulsul este între 100-110. 

„Multe dintre clientele mele socotesc mersul pe jos la minute de sport . Iată ce trebuie să știi dacă vrei să slăbești:

1. În slăbire avem nevoie de INTENSITATE. Poți să te bazezi pe mers ca formă de efort cardio pentru slăbire doar dacă pulsul tău mediu de efort în timpul mersului este de 100-110. Altfel ar trebui să mergi ore în șir ca să mobilizezi grăsimea ca substrat energetic pentru mers.

2. Adaptarea corpului la efort cardio este foarte rapidă, asigură-te ca monitorizezi mereu pulsul pentru a rămâne în zona 2-3 de cardio, altfel riști să pierzi eficiența”, a precizat Cori Grămescu pe rețelele sociale.                              

Citește și: Cea mai mare greșeală a femeilor la dietă. Cori Grămescu: „Dacă o zi am chef să mănânc paine prăjită cu unt, o fac fără mustrări de conștiință”

Citește și: Cum poți slăbi sănătos 20 de kilograme. Cori Grămescu dezvăluie pașii: „Optimizarea hormonală pentru a susține apoi menținerea greutății”

„Nu uita ca mersul pe jos nu e sport și nu dezvoltă masa musculară”

De asemenea, Cori Grămescu atrage atenția asupra necesității de a avea încălțămintea adecvată atunci când mergi pe jos, pentru a preveni durerile de spate și de genunchi. Specialista susține că mersul pe jos nu dezvoltă masa musculară și recomandă antrenamentele cu greutăți pentru a o crește.  

„3. Dacă vrei să mergi pe jos fără dureri de genunchi și spate, asigură-te ca încălțările tale respectă tipul de pronație pe care o are talpa ta și este făcută pentru suprafața pe care mergi. Nu alege adidașii după culoare, ci după aceste caracteristici tehnice esențiale care te păzesc de dureri de glezne.

4. Nu uita ca mersul pe jos nu e sport și nu dezvoltă masa musculară. Ca să slăbești ai nevoie și de antrenamente cu greutăți care să îți mărească procentul de masă musculară.

5. Mersul pe jos, mersul pe stepper sau pe eliptică sunt toate același lucru din punctul de vedere al tipului de efort. La fel și bicicleta staționară, dacă nu participi la clase de spinning structurate în intervale de intensitate și doar pedalezi lejer”, a spus Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Citește și: Ce se întâmplă dacă amâni procesul de slăbire. Cori Grămescu: „Multe femei se obișnuiesc să trăiască cu kilograme în plus şi nu conștientizează care este costul real al inacțiunii lor”

Citește și: Cum se menține Cori Grămescu în formă, după ce s-a mutat în America: „Mâncarea sănătoasă este extrem de scumpă și greu de găsit”/ VIDEO



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel