Medicul nutriționist Mihaela Bilic susține că metodă inovatoare promite să reducă tensiunea arterială și frecvența cardiacă, să diminueze stresul și să întărească imunitatea.
Un studiu recent a evidențiat beneficiile uimitoare a pădurii asupra sănătății, demonstrând că natura are un rol esențial în îmbunătățirea stării de bine.
Te-ar putea interesa și: Dieta minune prin care poți mânca câtă carne vrei pe zi. Mihaela Bilic: „Putem scăpa de la 10 până la 15 kilograme pe lună, cu o condiție”
Potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic, „baia de pădure” reprezintă o metodă eficientă pentru scăderea tensiunii arteriale, a frecvenței cardiace, reduce stresul și crește imunitatea, are efect pozitiv pe dermatita atopică, astm și alte boli respiratorii cronice. Această tehnică implică plimbări de câteva ore în natură pentru a inspira aerul curat.
„De la stres la imunitate, pădurea le rezolvă pe toate. Întotdeauna i-am considerat pe japonezi ca fiind cei mai evoluați și mai dezvoltați pe toate planurile. Așa că nu e de mirare că ei au inventat SILVOterapia, adică vindecarea cu ajutorul pădurii. Care e metoda de tratament? “Shinrin-yoku” sau “baia de pădure”, plimbări de câteva ore în natură, timp în care tragem adânc aer în piept.
Profesorul Qing Li de la Universitatea din Tokio este fondatorul SILVOterapiei. Studiile făcute de el pe voluntari au arătat că “baia de pădure” duce la scăderea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, reduce stresul și crește imunitatea, are efect pozitiv pe dermatita atopică, astm și alte boli respiratorii cronice.
Explicația? Fitoncidele sunt substanțe chimice mirositoare care sunt emise de plante pentru a se apăra de agresori precum insecte, bacterii sau ciuperci. În prezent se cunosc peste 1 miliard de fitoncide produse de flori, legume sau copaci. Dacă respirăm aerul încărcat cu aceste particule, ele vor avea efecte benefice pentru organismul nostru”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Te-ar putea interesa și: Carmen Brumă a făcut topul celor 5 alimente care scad inflamația din organism: „Pare banal, dar este un antiinflamator dovedit”
Potrivit medicului nutriționist, cercetările realizate de profesorul Qing Li au arătat că, după doar trei zile petrecute în pădure și șase ore de plimbare, participanții au experimentat o creștere semnificativă a activității limfocitelor NK (Natural Killers), responsabile pentru imunitate.
„Participanților la studiu li s-au măsurat hormoni de stres din urină și nivelul de celule imunitare din sânge- este vorba de limfocitele NK (Natural Killers), responsabile de imunitate. După numai 3 zile de vacanță petrecute în pădure și un total de 6 ore de plimbare printre copaci, activitatea NK a crescut cu 53% și numărul lor a crescut cu 50%.
Natura ne vindecă de toate, iar pădurea e miraculoasă, bucurați-vă de ea ori de câte ori aveți ocazia!”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News