Dacă vrei să te bucuri de un mic dejun savuros, altfel, poți încerca varianta nemților. Iată cum se prepară rețeta de Bauernfrühstück.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
5 cartofi curăţaţi, tăiaţi cuburi şi fierţi
100 grame şuncă presată
1 ceapă medie, tocată
1 ardei roşu, tăiat cuburi
sare
paprika
pătrunjel
3 ouă, bătute ca pentru omletă
Cum se prepară
Se călesc ceapa şi ardeiul. Se împing către margine şi se adaugă cartofii fierţi şi o lingură de ulei. Se rumenesc câteva minute. Se adaugă şunca presată, sare şi piper, paprika şi se călesc 2-3 minute, scrie bucataras.ro. Se amestecă toate legume din tigaie şi se adaugă pătrunjelul. Se adauga ouăle, se amestecă, iar când încep să se gătească să ia tigaia de pe foc. Ouăle ar trebui să aibă o consistenţă cremoasă. Se serveşte imediat cu ketchup.
Vezi și: Rețetă de Chifteluțe cu ciuperci. Simplu și gustos
Rețetă tradițională: Tocaniță din piept de pui cu legume
BONUS: Rețetă mic dejun sănătos
Ingrediente
1 felie de pâine
1 ridiche roșie
1 fir mic de pătrunjel
câteva rondele de ceapă verde
brânza de capră tartinabilă
1 ou
puțin unt
puțin sos picant
germeni de ridiche
sare, piper negru
Cum se prepară
Felia de pâine se unge cu un strat subțire de unt. Se prăjește pe tigaia grill încinsă la maxim până se rumenește placut pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie si se lasă să se răcoreasca.Ridichea se taie felii subtiri. Se adaugă pătrunjelul tocat si ceapa rondele. Se amestecă și se presara cu putina sare.Oul se prepră dupa care il condimentati cu sare si piper.Se unge painea prajita cu un strat de branza de capra.Se aseaza felii de ridiche deasupra, usor suprapuse.Se pune deasupra oul ochi. Se picura putin sos peste ou.Se decoreaza cu germeni de ridiche.Se serveste imediat.
Vezi și: Rețetă de tocăniță cu ciuperci și legume. Simplu și gustos
Rețetă de mâncare de urzici cu usturoi și hrean
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News