Un expert în longevitate dezvăluie trei sfaturi pentru un mic dejun nutritiv anti-îmbătrânire
Un expert în longevitate a dezvăluie pentru Insider cele trei sfaturi ale sale pentru a pregăti un mic dejun sănătos, plăcut și cu beneficii anti-îmbătrânire.
Valter Longo este profesor de gerontologie și director al Institutului de Longevitate USC, care a dezvoltat dieta longevității - o dietă despre care spune că este, în esență, "vegană plus pește". Dieta longevității este bogată în leguminoase, cereale integrale, nuci și semințe și relativ săracă în proteine. Principiile dietei se bazează pe propriile cercetări ale lui Longo asupra populațiilor din întreaga lume care trăiesc o viață deosebit de lungă.
De asemenea, dieta include perioade de post și încurajează cât mai mult mersul pe jos pentru a imita obiceiurile centenarilor care au un stil de viață activ în mod tradițional.
Iată care sunt sfaturile lui Longo pentru a pregăti micul dejun nutritiv care să contribuie la îmbunătățirea longevității.
În primul rând, "trebuie să luați micul dejun", a spus Longo.
Un mic dejun sănătos în cadrul dietei longevității ar putea conține cereale integrale, nuci și fructe.
Lui Longo însuși îi place să mănânce friselle, o pâine din cereale integrale din Italia, cu o pastă de nuci care conține migdale și cacao, precum și un măr.
Untul de migdale este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de unt de nuci, atâta timp cât nu conține zahăr adăugat, deoarece conține vitamine și minerale precum vitamina E, magneziu și calciu, a declarat anterior dieteticianul Allison Childress pentru Insider.
Nu ar trebui să vă puneți presiune să mâncați lucruri care nu vă vor plăcea doar pentru că sunt bune pentru dumneavoastră; Longo a spus că tot ceea ce mâncați ar trebui să fie "o versiune a ceea ce vă place pe baza regulilor generale" ale dietei de longevitate, nu neapărat ceea ce ar mânca el.
De exemplu, "fursecurile" cu smochine, nuci și făină de porumb ale lui Longo sau ovăzul copt cu fructe și nuci ar putea fi opțiuni bune.
Dieteticianul Danielle Smith a declarat anterior pentru Insider că nu are rost să încerci să te forțezi să mănânci ceva dacă nu te face să te simți bine sau pur și simplu nu-ți place, deoarece astfel va fi mai greu să menții trecerea la o dietă sănătoasă în timp. Este mult mai bine să vă "concentrați pe alte alimente dense în nutrienți" care vă plac, a spus ea.
În aceeași ordine de idei, Longo face schimbări la micul dejun pentru a obține mai mulți nutrienți fără a sacrifica gustul.
El își prepară ceașca de ceai de dimineață cu două pliculețe de ceai: una verde și una neagră. Acest lucru se datorează faptului că "ceaiul verde nu are un gust la fel de bun ca cel negru", a spus el, dar poate profita în continuare de beneficiile nutriționale ale ceaiului verde.
Ceaiul verde a fost legat de o mai bună funcționare a creierului și de sănătatea inimii, de scăderea colesterolului, de îmbunătățirea rezistenței oaselor și chiar de efecte anti-îmbătrânire a pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News