Mihaela Bilic, 5 alimente necesare pentru a avea o viață sănătoasă. Mulți specialiști o vor contrazice

Data publicării:
Mihaela Bilic, captură video Instagram
Descriere foto: Mihaela Bilic, captură video Instagram

Mihaela Bilic a dezvăluit care i se par a fi cele mai importante alimente pe care trebuie să le introducem în meniul zilnic.

Există mai multe alimente pe care trebuie să le introduci în meniul tău zilnic, dacă vrei să ai parte de o stare generală bună și să te bucuri de multe beneficii. Astfel, Mihaela Bilic a realizat topul celor mai importante cinci alimente de care nu trebuie să uiți în viața de zi cu zi, întrucât acestea vin cu proprietăți semnificative în viața ta. Unele dintre ele sunt și rămân controversate, atenționează specialista, căreia nu îi pasă de faptul că părerea sa va genera replici negative. 

„Aș începe cu iaurtul, e un aliment senzațional, din lapte și are probiotice, deci lactatele fermentate pe primul loc. Apoi, neapărat, puneți un ou, pentru că atunci când plecau la război, romanii primeau pe zi un ou și un măr, asta le asigura supraviețuirea, deci puneți și voi oul, este un aliment complet, dar și mărul, pentru că avem nevoie de un strop de vitamina C, altfel e grav pentru organism. 

Mai punem și ceva de care are nevoie organismul, dar noi nu mâncăm atât de des și, anume, pește. Dacă am avea nu în fiecare zi, dar măcar la 3 zile să mâncăm un pic de pește, omega treiul din el ne ajută, ne face bine și să fim mai sănătoși. Și pe ultimul loc le-am lăsat pe cele mai controversate, carbohidrații, adică făinoasele. Aveți de ales dintre orez, pâine, mămăligă, eu o să aleg cartoful, pentru că tare bun este un cartof fiert cu ou. Să facem o salată orientală.”, a spus Mihaela Bilic într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

Citește și: De ce trebuie să mănânci zilnic ciocolată neagră. Florentina Opriș: „Conține acele substanțe de care tu ai nevoie”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Maruta (@lamaruta_protv)

Consumul de lapte, necesar pentru o sănătate optimă

Din lista alimentelor necesare pentru sănătate, Bilic includea în trecut și laptele, de care nu ar trebui sub nicio formă să ne privăm, este ea de părere. Astfel, nu este o noutate faptul că specialista spune că ea consumă această băutură în loc de apă, dezvăluind mai jos de ce.

„Laptele este un aliment universal complet, pentru că orice ființă, la orice vârstă, consumă lapte, adică noi creștem cu lapte. Multă lume zice că nu mai avem nevoie ca adulți sau că animalele nu mai au nevoie de el, toată lumea consumă lapte, la orice vârstă. Este esențial, pentru că indiferent de ce am mânca, dacă nu avem în dietă și laptele, nu avem echilibru nutrițional, ne asigură un echilibru pe care alte produse nu-l pot oferi.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de pe Pro TV.

VEZI și: Carmen Brumă, prăjitură proteică cu cireșe. Nu conține zahăr și este delicioasă

Laptele este un aliment complex

Laptele este un aliment complex, spune Mihaela Bilic care a dezvăluit beneficiile care-l fac pe acesta să fie un superaliment pentru organism. 

„Este și funcțional, pentru că rolul lui de hrănire menține și îmbunătățește sănătatea, vine cu niște beneficii suplimentare. Când vine vorba de beneficii, trebuie să menționăm hidratare și remineralizare, eu nu beau apă, ci lapte, pentru că are apă. Toate mineralele sunt în proporții optime, are calciu, are tot. Hidratează mai bine decât apa, scade riscul de carii, ajută la imunitate, scade riscul de obezitate, previne osteoporoza și riscul de fracturi. Tot lactatele scad și riscul de cancer.”, a continuat ea. 

Citește și: Cele mai bune alimente care te pot ajuta să slăbești vara. Trebuie să le incluzi cât mai des în dieta ta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel