Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, este un promotor al stilului de viață sănătos și vine mereu cu sfaturi pentru o siluetă impecabilă. La 49 de ani, medicul nutriționist are o siluetă impecabilă, semn că și ea pune în practică sfaturile pe care le oferă. Iată care este secretul ei.
Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit că s-a luptat toată viața cu mâncarea și că nu a găsit încă soluția pentru a mânca orice fără să se îngrașe. Medicul are o singură masă pe zi și spune că nu recomandă gustările în cazul persoanelor care vor să slăbească.
„Toată viața mea m-am luptat cu mâncarea pentru păstrarea siluetei, niciodată nu am putut mânca după pofta inimii. Nu am găsit soluția să mâncăm și cât ne-am dori, și să nu punem kilograme în plus. Eu mănânc o singură masă pe zi. Cei care au arderi rapide sau cei care fac sport pot mânca și 2-3 mese. Dacă vrem să slăbim, gustările nu sunt justificate, cele 3 mese cu două gustări sunt pentru copiii în creștere”, a dezvăluit Mihaela Bilic într-un interviu la Aleph News.
Medicul atrage atenția că și cantitatea alimentelor consumate este extrem de importantă. Nutriționistul a explicat cum ar trebui să arate farfuria ideală.
„Farfuria nu trebuie să aibă mai mult de 20 de centimetri. Noi am ajuns să mâncăm dintr-un platou. Farfuria idelă trebuie să arate așa: Jumătate - legume, un sfert - proteine (carne, pește, ou) și un sfert carbohidrați (cartofi, fainoase). Făinoasele niciodată mai mult de un sfert, legume cât mai multe. Asta e farfuria ideală. În momentul în care vorbim despre slăbit, din această farfurie dispar carbohidrații”, explică medicul.
Mihaela Bilic spune că ciorba este un aliment complet, care poate fi o soluție eficientă în dietă. Mai mult, este atât de încântată de acest preparat și de beneficiile pe care le aduce, încât l-ar face brand de țară.
"La masa de prânz eu aș mânca o ciorbă. Suntem români și îmi pare rău că nu folosim ciorba ca pe un aliment prietenos, dietetic. E nevoie de studii din străinătate, care să ne arate că, la ecografie, o ciorba stă de două ori mai mult timp în stomac decât un felul doi consumat cu o sticluță de apă. Sunt așa o mare apărătoare a ciorbei, încât aș face-o brand de țară", a mai spus celebrul nutriționist.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News