Mihaela Bilic, adevărul despre postul intermitent: „Pot apărea stări de iritabilitate și insomnie”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube

Mihaela Bilic a evidențiat atât avantajele, cât și părțile negative ale fastingului alimentar. 

Extrem de multe persoane încep să țină în ziua de astăzi așa-numitul „post intermitent” sau fasting. Chiar dacă rezultatele sunt într-adevăr miraculoase, iar kilogramele în plus dispar mai repede decât cu ajutorul oricărei alte diete, părerile rămân încă împărțite. În acest sens, Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect încă controversat în țara noastră.

„Acest stil alimentar alternează perioadele de post negru cu cele de alimentație normală. Cel mai frecvent se practică metoda 16/8, care înseamnă să nu mănânci nimic timp de 16 ore, iar în restul de 8 ore rămase să ai două mese principale. Există și alte tipuri, cum ar fi postul negru ținut timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână, dar și metoda 5 cu 2: 5 zile pe săptămână mâncăm normal, iar două zile mâncăm puțin, maximum 500-600 kcal pe zi.

Postul intermitent este un regim flexibil și ușor de urmat deoarece fiecare persoană poate să găsească tipul și ritmul care i se potrivesc. În esență, acesta presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de cealaltă, fără gustări între mese. Putem face din acest stil alimentar un obicei fiindcă nu are riscuri, ci doar beneficii.”, a declarat Mihaela Bilic, potrivit ciao.

Citește și: Cum convingi copilul să accepte un aliment nou. Mihaela Bilic: „Vreți să aveți copii sănătoși, care mănâncă de toate?”

Care sunt beneficiile fastingului

Mai mult, Mihaela Bilic susține că fastingul are extrem de multe beneficii pentru sănătate. Mai mult, acesta reprezintă și o soluție excelentă pentru cei care vor să piardă rapid kilogramele în plus. 

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame. Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă de a slăbi pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a declarat cunoscutul medic nutriționist, pentru sursa citată.

Te poate interesa și: „Pastele reci îngrașă mai puțin”. Mihaela Bilic, secrete inedite pentru slăbit: Porția corectă de făinoase

Care sunt efectele negative

Totuși, dacă te hotărăști să urmezi acest stil de viață, trebuie să știi că, cel mai probabil, vei fi pus și în fața unor consecințe negative. Mihaela Bilic spune că nu trebuie să ne panicăm, pentru că acestea o să dispară, când corpul nostru se va obișnui cu acest nou ritm.

 „Poate o ușoară deshidratare, dacă nu consumăm suficiente lichide. La început pot apărea stări de iritabilitate și insomnie, care dispar rapid odată ce ne intrăm în ritm. Mai poate exista și o stare de slăbiciune combinată cu somnolență, până organismul se obișnuiește cu noul stil de viață. Sunt suficiente 2-3 săptămâni ca să ne obișnuim. Pe lângă faptul că ne recăpătăm silueta, absența mâncării ne dă energie și o stare de bine. Să mâncăm mai puțin și mai rar este sănătos”, mai spune Mihaela Bilic.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel