Dieta de toamnă include mai multe alimente sănătoase pe care Mihaela Bilic le-a prezentat publicului. Cum ați putea trece mai „puternici” prin sezonul ce urmează.
În cadrul unui interviu, Mihaela Bilic a proprus să dezvăluie cu publicul care sunt ingredientele nelipsite din farfuria noastră. Această toamnă ar trebui să se arate mai nutritivă ca niciodată dacă sfaturile specialistei vor fi puse în aplicare.
"Dacă în timpul verii puteam să trăim cu o salată și cu o ciorbă de legume vom avea nevoie ca în această farfurie ideală, jumătatea din ea să fie în continuare acoperit de legume, dar un sfert să fie acoperit de aceste produse făinoase de care în ultima vreme toată lumea se ferește pe criteriul că îngrașă", a spus dr. Mihaela Bilic la interviurile DC Media Group.
"Diferența o face cantitatea. Dintr-o mână de orez, paste, cartofi fierți sau și mai valoroase, aceste leguminoase boabe pe care bunicii noștri le știau din moși strămoși pentru că au și proteine și amidon: fasole boabe, mazăre, linte, năut. E curios că România a ajuns să mănânce mai mult humus decât fasole bătută. Aceste proteine vegetale și acest tip de amidon sunt extrem de hrănitoare și nu ne pun silueta în pericol. La fel și toate aceste rădăcinoase, sfeclă, morcov, țelină sunt pline de vitamine, fibre și minerale. Prin urmare, în farfuria ideală, „jumătate sunt legume, un sfert amidon, produsul făinos și un sfert trebuie să fie proteinele de calitate înaltă: carne pește, ou, o bucățică de brânză”, a explicat medicul nutriționist, în emisiunea realizată de Georgiana Ioniță.
Mai ales pe timpul iernii, oamenii trebuie să aleagă proteinele de calitate superioară. Motivul prezentat de doctor este legat de perioada frigului, atunci când corpul depune mai multă energie în vederea refacerii.
„Proteinele trebuie să fie de calitate înaltă pentru că în timpul iernii organismul are nevoie și să se refacă, înnoirea celulelor îmbătrânite, ne trebuie de anticorpi ca să rezistăm la boli, toate acestea se sintetizează din proteine. Deci, sfertul acela ultim de farfurie trebuie să fie acoperit fie de carne, fie de pește, fie de o bucățică de brânză. Echilibrul alimentar este dat de asocierea dintre alimente și, foarte important, silueta este menținută prin cantitate”, a punctat medicul.
Deși sezonul verii aproape a trecut, Mihaela Bilic le-a mai spus urmăritorilor ei cum ar putea alege pepenele ideal. Probabil că sfaturile specialistei vor folosi mai mult vara ce va urma.
„Cum alegem pepenele?
Indiferent că este roșu sau galben, pepenele este fructul verii, un desert delicios de sezon …cu condiția să fie rece și bine copt.
Multă lume spune că trebuie să te uiți la “buric”, acea areolă de la bază: cu cât este mai mare, cu atât pepenele este mai bun. Se pare că acest criteriu nu influențează direct maturitatea fructului, mai degrabă variază în funcție de soi.
Ce trebuie analizat cu atenție este codița sau pedunculul: dacă este subțire, atrofiat și ușor uscat înseamnă că pepenele a fost cules la maturitate. Apoi pepenele trebuie să fie cât mai greu posibil, iar când îl ciocănim să sune a gol, cu un pic de ecou, asta înseamnă că este copt.”, a dezvăluit Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News