Mihaela Bilic îi mitraliază pe americani: Ne spun să consumăm așa ceva! Doamne ferește!

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic
Descriere foto: Mihaela Bilic

Mihaela Bilic, cunoscutul nutriționist, a vorbit recent despre experiențele sale personale cu gastrita și a lansat un avertisment cu privire la consumul exagerat de fructe.

În cadrul unui podcast găzduit de Marian Drăghici, Mihaela Bilic a împărtășit cum, după ce a fost diagnosticată cu gastrită, nu mai poate consuma cireșe, un fruct pe care îl adora în trecut.

Ea a explicat că fructele, în ciuda aparențelor, pot stimula excesiv pofta de mâncare din cauza conținutului ridicat de fructoză și apă. Mihaela Bilic a subliniat că natura ne-a înzestrat cu instinctul de a consuma fructe în exces pentru a ne îngrășa rapid, asemenea urșilor care se pregătesc de hibernare.

Mihaela Bilic atrage atenția asupra faptului că nu tot ceea ce pare sănătos este și benefic pentru toată lumea. Ea recomandă ca alimentația să fie adaptată nevoilor fiecăruia, mai ales în cazul celor care suferă de afecțiuni digestive.

 

„După 50 de ani, am făcut o gastrită și dintr-o dată nu mai pot mânca cireșe. Pe vremuri, puteam să mănânc o găleată de cireșe. Simțeam că nu mai pot și tot nu mă opream. Acum nu mai pot, simt ca la zeama de lămâie. Este de la gastrită. Durerea bate plăcerea. Fructele fac poftă de mâncare pentru că au apă cu fructoză. În momentul în care le găsim, trebuie să mâncăm din ce în ce mai multe, așa ne-a lăsat natura, să ne îngrășăm rapid ca ursul mâncând fructe și apoi să intrăm la hibernare și să trăim cu grăsimea din fructe. Dar noi nu hibernăm. Și vin americanii și spun: „Dimineața să începem cu un smoothie de fructe!” Ferească Dumnezeu! De ce să începem așa?! Ce să vezi... Din pâine cu carne stomacul meu este fericit și nu are nicio aciditate”, a zis Mihaela Bilic la podcastul lui Marian Drăghici.

 

Smoothie-urile pot varia semnificativ în conținutul caloric, în funcție de ingredientele folosite. Un smoothie care poate fi considerat unul dintre cele mai bogate în calorii include ingrediente care sunt dens nutritive și caloric.

 

Iată câteva exemple de ingrediente care contribuie la un smoothie foarte bogat în calorii:

 

 

Banană: Aproximativ 100 de calorii per banană.

 

Unt de arahide: Aproximativ 90-100 de calorii per lingură (15 g).

 

Avocado: Aproximativ 240 de calorii per avocado întreg.

 

Iaurt grecesc: Aproximativ 100 de calorii per 100 g.

 

Laptele integral sau laptele de migdale: Aproximativ 60-80 de calorii per 100 ml, în funcție de tip.

 

Miere: Aproximativ 64 de calorii per lingură (21 g).

 

Un exemplu de smoothie foarte bogat în calorii ar putea include următoarele ingrediente:

 

1 banană mare (aproximativ 120 de calorii)

 

2 linguri de unt de arahide (aproximativ 180 de calorii)

 

1 avocado mic (aproximativ 120 de calorii)

 

200 g de iaurt grecesc (aproximativ 200 de calorii)

 

1 lingură de miere (aproximativ 64 de calorii)

 

250 ml de lapte integral (aproximativ 150 de calorii)

 

Acest smoothie ar avea aproximativ 834 de calorii.

 

Smoothie-urile foarte calorice pot fi utile pentru cei care doresc să câștige în greutate sau să suplimenteze aportul caloric, dar pentru cei care încearcă să piardă în greutate, este esențial să monitorizeze cu atenție ingredientele și porțiile.

 

VEZI ȘI: Alimentele de care Mihaela Bilic nu se atinge! Românii le consumă, în schimb, în cantități industriale:

https://www.spectacola.ro/alimentele-de-care-mihaela-bilic-nu-se-atinge-romanii-le-consuma-in-schimb-in-cantitati-industriale_41037.html

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel