Mihaela Bilic, îndemn pentru femei: Haideți să vorbim despre menopauză! Acordați-vă atenție, timp și grijă

Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

Dr. Mihaela Bilic aduce în prim-plan importanța acordării de atenție și grijă corpului în perioada menopauzei, având o perspectivă pozitivă și încurajând adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, dincolo de stigmatul social.

Dr. Mihaela Bilic aduce în atenția publicului, pe pagina sa de Facebook, un subiect, de cele mai multe ori, neglijat și înțeles greșit: menopauza. 

Te-ar putea interesa și: Jupiter intră în Gemeni, pe 26 mai. Daniela Simulescu: Beneficii pentru patru zodii

Menopauza, deși este o etapă naturală și inevitabilă în viața oricărei femei, este înconjurată de un fel de tăcere și stigmat social. Mihaela Bilic ne îndeamnă să schimbăm această percepție și să privim menopauza ca pe o oportunitate de a ne acorda mai multă atenție și grijă. Este un moment în care corpul trece printr-o serie de schimbări semnificative și ar trebui să ne ascultăm și să ne respectăm nevoile corpului.

În acest context, Mihaela Bilic oferă sfaturi pentru femeile aflate în această etapă a vieții lor. Ea ne reamintește că menopauza nu înseamnă sfârșitul, ci, mai degrabă, începutul unei noi călătorii, care merită să fie trăită cu bucurie.

Te-ar putea interesa și: Viața la sat timp de un an. Răzvan Exarhu: I-am dat rachiu lui Nicolas Cage și mi s-a propus să devin primar

„Haideți să vorbim despre menopauză!

Menopauza este un subiect de care se vorbește prea puțin, deși este o etapă naturală și obligatorie din viața oricărei femei. Te simți diferită și ești percepută diferit și de familie și de societate, nu mai contezi ca femeie în ochii celor din jur. Menopauza este privită ca un stigmat, când ar trebui să fie o nouă etapă din viață.

Acordați-vă atenție, timp și grijă. Respectați-vă corpul și ajutați-l să depășească cât mai ușor aceste schimbări. Aduceți din exterior hormonii pe care nu-i mai poate sintetiza și fără de care nimic nu poate funcționa. Totul este permis și recomandat: tratament de substituție hormonală, alimentație echilibrată, mișcare regulată, ritualuri de înfrumusețare, produse dermato-cosmetice adaptate, masaje de relaxare, yoga sau Pilates, somnul de după-amiază, timp mai mult alocat pentru hobby-uri sau activități în natură, coafor, machiaj și ținute vestimentare în care să vă simțiți atrăgătoare.

Te-ar putea interesa și: Bucătăria, ca refugiu pentru depresie. Răzvan Exarhu: „Multă lume a zis că făceam mâncare de neuitat. Ea nu avea nicio legătură cu starea mea”

Eu văd menopauza ca pe un moment în care trebuie să ai mai multă grijă de tine. Dacă până acum ai avut grijă de copii și familie, ai făcut din profesie o prioritate și ți-ai câștigat locul în societate, a venit ziua în care corpul tău are nevoie de ajutor, trebuie să-i asculți nevoile și să-l îngrijești”, a scris dr. Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Ana-Maria Bugiu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel