Mihaela Bilic, rețetă de salată de vinete de dietă: „Are puține calorii. Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”

Data publicării:
Mihaela Bilic, salată de vinete/ captură video TikTok
Descriere foto: Mihaela Bilic, salată de vinete/ captură video TikTok

Mihaela Bilic le propune fanilor săi o rețetă delicioasă de salată de vinete, perfectă și pentru persoanele aflate la dietă.

Este vară, iar fără îndoială vedeta sezonului este vânăta. Tindem să o integrăm în diferite preparate, de la tocănițe, până la prepararea sa pe grătar, însă, de departe, salata de vinete rămâne principalul său mod de utilizare. Totuși, pe cât este de gustoasă, pe atât de mult acest preparat ne poate afecta silueta, din cauza concentrației mare de ulei pe care o are maioneza. În ajutorul nostru vine însă Mihaela Bilic, care propune o variantă de salată de vinete cu foarte puține calorii. Aceasta va fi la fel de delicioasă, promite medicul nutriționist.

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând, trebuie să faci vinetele direct în flăcări. Apoi, le curățăm și le lăsăm la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute. Ulterior, le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să se înnegrească. Surpriza este că adaugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare.”, a declarat Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Pâine proaspătă sau prăjită? Mihaela Bilic explică diferența: Îngrașă la fel, balonează diferit

Cum prepari maioneza „de dietă”

Mihaela Bilic propune să uităm complet la maioneza tradițională, care este obținută dintr-o cantitate uriașă de ulei și care va avea un impact negativ asupra siluetei. În schimb, poți obține aceeași salată de vinete pe care o mâncai în copilărie cu mai puține grăsimi, gata în doar cinci minute.

„Punem vinetele într-un bol mare cu gălbenușul și ulei și frecăm cam 5, până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât o să se facă ca o spumă, pentru că maioneza se face în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinere dietetică și delicioasă. Încercați să o să vă convingeți. Eu folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimb gustul.”, a mai dezvăluit medicul nutriționist.

Citește și: Pepene roșu sau galben? Mihaela Bilic, reguli pentru dietă: „Fructul vedetă al verii. Greu îi poți rezista”

„Gustul delicios este garantat și silueta neafectată”

În final, medicul nutriționist le-a arătat fanilor care este și rezultatul final, dorindu-și astfel să-și convingă comunitatea de faptul că maioneza tradițională nu mai trebuie să fie prima opțiune, cel puțin când vine vorba de salata de vinete. Mai mult, aceasta nu trebuie servită neapărat cu pâine, iar Mihaela Bilic are un înlocuitor pe măsură. 

„Rezultatul este așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată și dietetică, pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale în varianta reconfigurată. Mai am un secret, înlocuiți pâinea cu bucățele de ardei gras, iar în felul acesta gustul delicios este garantat și silueta neafectată.”, a mai spus ea.

VEZI și: Condimentele te ajută să slăbești. Mihaela Bilic: „Ne săturăm mai repede cu mai puțină mâncare”. Trebuie neapărat să le incluzi în dieta ta



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel