Mihaela Bilic, rețetă de tartă de fructe: „Rezultatul este un desert puțin dulce, parfumat și delicat. Merită încercat”

Data publicării:
Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram/ Facebook
Descriere foto: Sursa foto: Mihaela Bilic, Instagram/ Facebook

Mihaela Bilic le-a dezvăluit fanilor săi o rețetă ideală de sezon, gata în doar câteva clipe.

Mihaela Bilic este unul dintre cei mai celebri medici nutriționiști din țara noastră, care le oferă constant fanilor săi diferite trucuri pe care trebuie șă le știe, dar și să le respecte pentru un stil de viață cât mai sănătos. Cu toate acestea, specialista nu interzice de tot „micile plăceri” ale vieții, din care fac parte, fără doar și poate, și deserturile. În acest sens, Mihaela Bilic le-a propus urmăritorilor săi o rețetă delicioasă de tartă de fructe de sezon, unde ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază. Nutriționistul promite că rezultatele sunt pe măsură, iar fiecare minut petrecut în bucătărie se va justifica, la final.

„Un desert de sezon.
Francezii îi spun “clafoutis”, dar la noi s-ar putea numi tartă cu fructe. Rețeta fost atestată în jur de 1850 iar etimologia se referă la fructe care au fost “fixate” (claufir) în aluat.
Inițial era vorba despre cireșe, însă ulterior s-au folosit și caise, prune, felii de mere și pere. Pentru 500 g de fructe se folosește un aluat care seamănă cu cel de clătite, doar că are mai multe ouă: 6 ouă, 100-125 g zahăr, 100 g făină, 1 litru de lapte. Se coace la cuptor într-o formă unsă cu unt timp de 20 minute.
Rezultatul este un desert puțin dulce, parfumat și delicat, care se poate servi cald sau rece. Merită încercat!”, scrie Mihalea Bilic pe rețelele de socializare.

Citește și: Mihaela Bilic, motivul pentru care brânza cu roșii e un pericol pentru dietă: „Nu e prietena siluetei”

Cel mai sigur desert pentru siluetă

Când vine însă vorba despre cel mai sigur desert pentru siluetă, în topul Mihaelei Bilic se află cu totul alt preparat. Concret, este vorba despre „vedeta” sezonului cald, înghețata, pe care toată lumea adoră să o consume în diverse arome sau sub diferite forme.

“Nu cred să existe cineva pe lume căruia să nu îi placă înghețata. Și nu exista un moment mai potrivit pentru a savura acest desert delicios decât zilele călduroase de vară. Înghețată hidratează, răcorește, ne satisface pofta de dulce, este o sursa generoasă de calciu și nu îngrașă… așa tare”, spune Mihaela Bilic, potrivit unica.

VEZI și: Alimentele care pot elimina celulita. Trebuie să le introduci neapărat în meniul zilnic

Care sunt beneficiile consumului de înghețată

Nu doar că este foarte delicioasă și revigorantă, dar înghețata are și multe alte beneficii pentru sănătatea noastră, promite Mihaela Bilic. Așadar, data viitoare când ești la dietă, dar totuși ai mânca ceva dulce, nu ezita să te răsfeți cu o înghețată delicioasă.

“Înghețată e un amestec de lapte cu zahăr din care zahărul se absoarbe lent, are indice glicemic similar făinoaselor (deci mai mic decât al prăjiturilor) și de aceea este desertul cel mai sigur pentru siluetă… cu condiția să alegeți o variantă fără tone de alune și sirop de ciocolată.

În plus, înghețată e aerată (injectată cu aer) de aceea e pufoasă, expandată și pare multă când, de fapt, e ușoară la gramaj. Priviți de curiozitate diferență dintre greutatea în grame și volumul pe care îl ocupa o cutie de înghețată.

Și avantajele continuă: consistența ei cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de plăcere, de aceea înghețată ne satisface la maxim și ne dă o stare de bine.”, continuă aceasta.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel