Mihaela Bilic, salată delicioasă de pepene roșu și telemea: „Este o combinație irezistibilă care trebuie încercată”

Data publicării:
Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea
Descriere foto: Mihaela Bilic, captura video Youtube/ Vorbește lumea

Deși poate părea o combinație neobișnuită, salata de pepene roșu cu telemea este întotdeauna o soluție bună atunci când vrei o gustare care să te răcorească. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara.

 

Deși poate părea o combinație neobișnuită, salata de pepene roșu cu telemea este întotdeauna o alegere excelentă atunci când îți dorești o gustare răcoritoare și delicioasă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat recent o rețetă inedită, perfectă pentru a aduce un strop de prospețime și savoare în meniul nostru de vară. Deși provin din categorii alimentare diferite, brânza sărată și pepenele roșu se îmbină perfect într-o combinație irezistibilă care merită încercată.

„Francezii știu ce e bun. M-am gândit să vă ispitesc cu o salată inedită, răcoroasă și parfumată: pepene roșu și telemea! Chiar dacă par alimente din grupe diferite, brânza sărată merge de minune cu pepene, este o combinație irezistibilă care trebuie încercată Vă ofer rețeta propusă de Julie Andrieu, un critic gastronomic bine cunoscut în Franța”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Ingrediente:

500g pepene roșu

2 crenguțe de mentă

2 crenguțe de busuioc

Un bol de rucola

30 semințe de pin

O linguriță zeamă de lămâie

O linguriță reducție oțet balsamic

4 lingurițe ulei de măsline

200g telemea

Sare, piper

Mod de Preparare:

Pentru a pregăti această salată delicioasă, începeți prin a rumeni semințele de pin într-o tigaie uscată timp de câteva minute. Tăiați pepenele roșu în cuburi și puneți-l într-un bol mare. Adăugați frunzele de mentă și busuioc tocate, rucola, și semințele de pin rumenite. Adăugați zeamă de lămâie și reducție de oțet balsamic, apoi adăugați uleiul de măsline. Amestecați toate ingredientele pentru a le combina, iar la final adăugați telemeaua tăiată cubulețe și asezonați cu sare și piper după gust. Salata este gata de servit în doar 5 minute!

„Ingrediente: 500g pepene roșu, 2 crenguțe de mentă și 2 de busuioc, un bol de rucola, 30 semințe de pin, o linguriță zeamă de lămâie, o linguriță reducție oțet balsamic, 4 lingurițe ulei de măsline, 200g telemea, sare, piper.

Semințele de pin se rumenesc într-o tigaie uscată câteva minute, iar pepenele se taie în cuburi mari. Se amestecă totul și în 5 minute masa e gata. Vive la France!”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Cum te protejezi de caniculă în zilele toride de vară. 5 sfaturi esențiale de la medicul Mihail Pautov: „Este cea mai importantă măsură”

Băutura care ne hidratează cel mai bine vara, pe caniculă. Mihaela Bilic: „Nu e apa și nici sucul. Nu o să credeți despre ce este vorba”

Dacă până acum erai convins că apa este cea mai bună pe timp de caniculă, ei bine, nu este așa. Mihaela Bilic dezvăluie că laptele, în special cel fermentat, este cea mai bună băutură pentru hidratare în zilele toride de vară. Potrivit medicului nutriționist, laptele reține mai bine apa în organism datorită conținutului de glucide, proteine și grăsimi.

„Ce hidratează cel mai bine pe timp de caniculă? Nu apa, nu sucul, ci, nu o să credeți, laptele. Și dacă este varianta de lapte fermentat, adică Sana, Chefir, lapte bătut, cu atât mai bine, pentru că are și efect probiotic.

Se vede că gramele, puține câte sunt, de glucide, proteine și grăsimi din lapte țin mai bine apa în organism. Ea este folosită mai bine. Nu mai vorbim de minerale. Laptele are și 87% apă, iar în lapte avem și un strop de sare. Așa că, pe caniculă, dacă vreți să fiți bine hidratați, consumați lapte din plin”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Ce să mănânci și să bei pe timp de caniculă. Carmen Brumă a dezvăluit 4 sfaturi alimentare: „Optează pentru această variantă!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel