Mihaela Bilic, truc pentru pierderea în greutate: „Am câteva recomandări pentru un slăbit eficient”

Data publicării:
Mihaela Bilic, foto Facebook
Descriere foto: Mihaela Bilic, foto Facebook

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vine cu câțeva sfaturi eficiente pentru slăbit. 


„Secrete de slăbit
Se spune că nu suntem niciodată suficient de slabi…sau de bogați. La finanțe nu mă pricep, însă am câteva recomandări pentru un slăbit eficient:

‼️Atenție la cantitatea de carbohidrați din farfurie! Porția corectă de făinoase trebuie să fie cat palma, adică 1 felie de pâine sau 2-3 linguri de orez, paste, mămăligă, cartofi. Asta la fiecare masă, dacă nu aveți probleme cu silueta. Când vreți să slăbiți eliminați făinoasele de la masa de seară, după ora 18 mâncați doar proteine (carne, pește, ouă) și multe legume. 

‼️Consistența alimentelor influențează aportul caloric, zahărul se absoarbe mai ușor din lichide. Toate sucurile (fie ele și fresh), smoothie-urile și produsele pasate predispun la îngrășat. Nu mai sunteți bebeluși, mestecați, nu beți cu paiul!

‼️Glucoza se absoarbe mai repede când stomacul este gol, prin urmare evitați consumul de dulciuri sau produse făinoase la începutul mesei. Începeți cu salată sau ciorbă ca aperitiv, iar la felul principal asociați carbohidrații de tip paste, orez sau cartofi cu carne și legume. Cât despre desert, ideal e să-l mâncați la sfârșitul mesei, cantitatea de zahăr absorbită va fi mai mică

‼️Temperatura la care este consumat un anumit preparat are impact asupra aportului de calorii. O parte din amidonul prezent în orez, paste sau cartofi se recristalizează prin răcire și nu mai poate fi absorbit din intestin. Salata orientală, orezul de la Sushi și pastele reci îngrașă mai puțin. 

‼️Alegeți varianta integrală la cereale și produse făinoase, prezența fibrelor scade viteza de absorție a glucozei. Pastele din grâu dur au indice glicemic mic, în schimb orezul are indice glicemic mare. Pâinea integrală are indice glicemic 65, în timp ce pâinea albă și chiflele sar de 100. 

Concluzia? Nu trebuie să eliminăm pâinea și făinoasele din viața noastră, ci doar să știm când și în ce cantitate să le consumăm!”, a transmis Mihaela Bilic, pe rețelele de socializare. 

 

Trucuri pentru digestie, după o masă copioasă. Bilic: „Ca să nu ne trezim cu o indigestie sau cu 2 kg în plus pe cântar”

Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie ce putem face, după o masă copioasă, astfel încât să nu avem probleme digestive sau să ne punem în pericol silueta.

„Ce facem după o masă copioasă?
Vine weekendul și odată cu el apar tentațiile alimentare: mâncăruri sățioase, produse de fast-food sau dulciuri. Cu siguranță meniul de la sfârșit de săptămână este mai generos, indiferent că suntem acasă sau în deplasare. Ce facem dacă am exagerat cu mâncarea? Ce măsuri luăm ca să nu ne trezim cu o indigestie sau cu 2 kg în plus pe cântar? 
Abaterile de la dieta echilibrată și sănătoasă pe care o aveți în mod obișnuit nu sunt o tragedie. Dacă țineți cont de următoarele strategii:

Varianta nr. 1: plătiți-vă datoria cat mai rapid! 


Organismul își stabilește echilibrul metabolic pe o perioadă de 4-5 zile, nu ne îngrășăm dintr-o masă și nu slăbim dacă sărim peste o masă. Nu contează dacă într-o zi ați mâncat mai mult, important este ce aport caloric mediu ați realizat într-o săptămână. 
Dacă azi ați cheltuit un “buget” de calorii dublu, mâine va trebui să faceți foamea… ca să vă plătiți datoria. Masă de sărbătoare cu 3 feluri de mâncare și desert? A doua zi doar apă și cafea ca să ajutați digestia, iar la prânz o ciorbă sau un iaurt. În felul acesta festinul de seară se repartizează pe 3 mese și rămâneți în bugetul caloric autorizat. 

Varianta nr. 2: strângeți “bani albi” pentru zile negre! 


În nutriție se numește apetit previzional și înseamnă să mănânci mai puțin în zilele premergătoare unui ospăț. Știți că urmează o petrecere sau un răsfăț culinar? Atunci economisiți calorii în vederea acestui eveniment. Cu o zi-două înainte mâncați doar supe, salate și produse lactate, aportul redus de calorii din timpul săptămânii vă permite să o faceți lată în weekend. 

Varianta nr. 3: treceți excesul alimentar la capitolul “excepție” și reveniți la dieta voastră obișnuită!


Alimentația nu trebuie să fie perfectă în fiecare zi a vieții noastre, este important să facem lucrurile corect în 80% din timp. Restul de 20% va fi trecut cu vederea! 
Silueta este rezultatul faptelor noastre de zi cu zi, contează ce mâncăm în mod obișnuit, nu ce facem în mod excepțional. Dulciurile, fastfood-ul, prăjelile, alimentele semipreparate și ultraprocesate se mănâncă rar. Dacă faceți din ele un obicei, sigur apar și problemele!”, a explicat medicul nutriționist pe Facebook. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel