Mihai Dedu, o carieră de 31 de ani în presă: „Televiziunea e o patimă demolatoare”

Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Podcast Damian Drăghici
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Podcast Damian Drăghici

Mihai Dedu, celebrul prezentator TV, a vorbit despre începutul carierei sale în lumea presei, dar și despre felul în care privește televiziunea în ziua de azi.

Mihai Dedu este un nume emblematic în peisajul jurnalistic românesc, cunoscut pentru contribuția sa de-a lungul decadelor la informarea publicului. Cu o carieră extinsă în televiziune și o reputație solidă, s-a consacrat ca unul dintre cei mai respectați prezentatori de știri din România.

Mihai Dedu a început să-și construiască cariera în jurnalism în anii '90, într-o perioadă în care peisajul media din România era într-o continuă schimbare și dezvoltare. A început ca reporter și a progresat treptat, câștigând experiență și cunoștințe esențiale pentru evoluția sa profesională.

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel de prezentator al jurnalului de știri „Știrile Pro TV de la ora 07:00”. În această poziție, Mihai Dedu a devenit o figură familiară pentru telespectatori, aducându-le informațiile de dimineață într-un stil calm, echilibrat și profesional. 

Te-ar putea interesa și: S-a aflat cauza decesului tatălui lui Cătălin Măruță. Prezentatorul TV trece prin momente grele!

„Televiziunea e o patimă demolatoare”

Invitat la podcastul lui Damian Drăghici, Mihai Dedu și-a amintit cu drag despre începuturile sale în presă, dar și despre oamenii pe care i-a cunoscut de-a lungul anilor și l-au influențat într-un mod pozitiv. Celebrul prezentator recunoaște că nu cunoștea aproape nimic despre această meserie atunci când a început, dar că pasiunea a fost prezentă mereu. Cu toate acestea, Mihai Dedu a precizat că televiziunea este un domeniu care te poate face să te simți extrem de sus, dar în același timp te poate coborî la fel de ușor. Un aspect important al carierei sale a fost influența profundă a lui Cristian Țopescu, o legendă a jurnalismului sportiv. Jurnalistul își amintește cu respect lecțiile învățate de la acesta, menționând că a fost un om foarte profesionist și întotdeauna pregătit.

„Sunt de 31 de ani în televiziune. A fost o meserie pe care nu am cunoscut-o, nu am știut-o, nu am citit-o vreodată. Am învățat din mers radioul și apoi televiziunea. Și iată, din 1993, de la 1 martie, lucrez în presă. Nici nu știu când au trecut 31 de ani. Stau și dau înapoi timpul, mă uit la băiatul meu care are 24 de ani, și nu îmi dau seama când a crescut. Sunt niște lucruri fabuloase. Taică-su a crescut odată cu televiziunea și a și îmbătrânit în același timp. Copiii cresc, se maturizează și părinții îmbătrânesc, este un ciclu firesc. Dar televiziunea parcă a rămas tot acolo. Știu, sunt mulți care înjură, dar nu poți să îi mulțumești pe toți. În 1994 l-am cunoscut și pe regretatul Cristian Țopescu de la care am învățat niște lucruri fabuloase, extraordinare. Era un om extrem de pregătit, de profesionist. Din toată inima spun asta. Pasiunea a fost ucigătoare încă de la început. Așteptai momentul de a apărea la televizor. Până când te oprea lumea pe stradă. Atunci pasiunea era și mai mare. Televiziunea, ca și fotbalul, e o patimă demolatoare. Te ridică într-un hal, nu ai idee. Ajungi în datorie de oxigen. După care, poți să cobori liber dacă nu ai grijă”, a declarat Mihai Dedu, la podcastul lui Damian Drăghici.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel