Mihai Morar face praf autoritățile române, după accidentul de la 2 Mai, în care au murit doi tineri: „Într-o țară normală, nu versurile lui Gheboasă sunt problema”

Data publicării:
Sursa foto: Mihai Morar, captură YouTube/ Fain și simplu
Descriere foto: Sursa foto: Mihai Morar, captură YouTube/ Fain și simplu

Mihai Morar a avut o reacție dură în mediul online, după tragicul accident de la malul mării, în care doi tineri au fost spulberați din plin pe stradă.

Mai multe știri cumplite au zguduit România în ultima vreme, de la tânără care și-a ucis cea mai bună prietenă la malul mării, până la băiatul care a luat viața fulgerător a altor doi tineri, intrând din plin într-un grup format din mai multe persoane. Acesta a decis ulterior să fugă de la locul accidentului, însă la scurt timp a fost prins de autorități, care au identificat faptul că tânărul este sub influența substanțelor interzise. Detalii incredibile ies însă la iveală de la o zi, la alta, și se pare că acesta mai fusese oprit de încă două ori de poliție, înainte de accidentul groaznic, ultima dată fiindu-i chiar deschis și dosar penal, pentru deținere de droguri, potrivit digi24. Cu toate acestea, el a fost eliberat, urmând apoi să producă tragicul accident. Mihai Morar nu a putut să rămână indiferent cu privire la măcelul ce a avut loc pe străzi, transmițând un mesaj dur pe rețelele de socializare.

„Într-o țară normală, la 5 ore după această știre, șeful IPJ Constanța și șeful Poliție Române aveau deja depuse demisiile. 

Într-o țară normală, la 5 ore după această știre, ministrul de Interne și-ar fi cerut scuze, în numele Poliției Române, părinților celor doi tineri uciși și de neglijența în serviciu a angajaților săi. 

Într-o țară normală, nu în România, unde Ministerul Afacerilor Interne acoperă sărăcia și slaba pregătire cu postări umanistice pe Facebook.”, a scris Mihai Morar, pe rețelele de socializare.

VEZI și: Mihai Morar, reacție acidă, după ce a fost criticat că a publicat notele gemenelor sale: „Ce ar trebui să încurajăm? Mediocritatea? Analfabetismul funcțional?”

„Nu versurile lui Gheboasă sunt problema”

În acest sens, Mihai Morar consideră că această problemă destul de des întâlnită în țara noastră și care pare că face cât mai multe victime este tratată de autorități cu indiferență, din cauza amplorii pe care fenomenul a luat-o. Nu versurile obscene cântate de Gheboasa sunt problema, consideră el, ci problemele cu care se confruntă persoanele care le fredonează.

„Într-o țară normală, Prim-Ministrul țării ar fi ieșit public și ar fi recunoscut că instituțiile Statului sunt depășite de consumul de droguri în rândul adolescenților, ar fi cerut toleranță zero pentru droguri în școli și pe șosele și ar fi anunțat asta ca prioritate a următorului an de guvern.

Într-o țară normală, nu versurile lui Gheboasă sunt problema, ci ceea ce consumă cei care ascultă versurile lui Gheboasă. Dar asta nu interesează pe nimeni pentru că e o problemă mult prea greu de rezolvat.. și de părinți, și de la școală, și de Poliție, și de Guvern. Și de-atunci decât s-o rezolvăm, mai bine o ascundem sub false probleme. Dumnezeu să îi odihnească pe Sebi și Roberta. Dumnezeu să ne ierte.”, a continuat acesta.

Citește și: Ce amendă riscă Gheboasă, dacă va fi găsit vinovat de discriminare. Cristian Jura, CNCD: „Va urma o bătălie juridică foarte interesantă privitoare la libertatea de exprimare artistică și limitarea ei”

Ce spun părinții tânărului ce a provocat accidentul

Părinții tânărului s-au arătat a fi cu adevărat devastați de toată această întâmplare care le-a  schimbat tot cursul vieții. Aceștia susțin că înțeleg durerea părinților copiilor a căror vieți au fost curmate pe șosea, astfel încât nu încearcă să-i găsească nicio vină fiului lor.

„Nu există cuvinte prin care se ne exprimăm durerea și șocul provocate de această tragedie în care fiul nostru a fost implicat.

Înțelegem pe deplin situația, suntem părinți și suntem conștienți că nimic nu poate înlocui un copil. Pierderea unui copil este cea mai mare tragedie pe care un om o poate încerca.

Căutăm să găsim un echilibru și dorim să ne oferim sprijinul și susținerea pentru tratamentele medicale necesare pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate.

Nu încercăm să-l absolvim pe fiul nostru de rigorile legii, suntem conștienți de implicațiile pe care le va avea această tragedie asupra vieții lui și nu încercăm să-l ferim de răspunderea pentru faptele sale.

Credem că este nevoie de comunicare, echilibru și de a găsi o soluție pentru a da prioritate urgențelor medicale prezente.

Sufletul ne este pustiit, trăim o suferință fără margini și nu căutăm o cale ușoară pentru a ieși din ce avem de dus că părinți. Dumnezeu să ne ajute să putem duce această imensă povară”., au declarat părinții tânărului, potrivit adevărul



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel