O mămică a devenit celebră pe TikTok după ce a postat un video cu rețeta de mini-ouă pe care i-o prepară copilului ei. Experții avertizează însă că modul acesta de preparare al micului dejun pentru cei mici ar putea fi periculos.
Alexandra Bewicke, o mămică din Australia, a postat săptămâna trecută pe TikTok un videoclip în care le arată părinților cum să facă "mini ouă" pentru copiii lor.
Clipul a provocat unele îngrijorări legate de siguranța alimentară în rândul comentatorilor, precum și al experților în nutriție.
În clip, Bewicke le arată părinților "cum să facă ouă congelate pentru copiii la micul dejun".
"Tot ce trebuie să faci este să iei un ou din frigider, îl pui în congelator", spune Bewicke în timp ce pune două ouă întregi cu coajă în congelator.
"Dimineața, tai oul în felii în timp ce este încă înghețat", adaugă ea în timp ce urmărește procesul în videoclip. "Îl pui apoi în tigaie și se creează niște mini-ouă foarte mișto".
După ce "mini-ouăle" au fost prăjite în clip, Bewicke îi dă o farfurie cu preparatul fiicei sale.
"Copilul meu cel mic adoră această rețetă și sper că și copiii voștri o adoră", spune Bewicke, încheind clipul.
@thatfalzonfamily EVERY PARENT NEEDS TO TRY THIS! ???????? #minieggs #egghack #toddlermeals @lukefalzon
♬ original sound - Alexandra Bewicke
De când Bewicke a postat videoclipul săptămâna trecută, acesta a fost vizualizat de peste 12 milioane de ori.
Deși unii comentatori au apreciat trucul lui Bewicke - și chiar au profitat de șansa de a-l încerca - alții s-au întrebat de ce a înghețat ouăle în loc să le fiarbă.
"Nu puteai să le fierbi și să le tai în același mod...", a comentat o persoană. "Literalmente e același lucru??"
Alți internăuți și-au arătat îngrijorarea cu privire la siguranța congelării ouălor crude.
"Sunt convins că nu este sigur", a scris un comentator. "Congelarea și punerea la foc direct? Probabil că nici măcar nu ajunge la temperatura potrivită pentru siguranță".
Un alt utilizator TikTok a scris: "Nu vreau să fiu o pacoste, dar am auzit că înghețarea ouălor este foarte nesănătoasă și face ca ouăle să se strice."
Contactată de Fox News, Alexandra Bewicke, autoarea clipului, nu a răspuns.
Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) afirmă, de asemenea, că, probabil, nu este un truc prea sănătos.
"Ouăle nu ar trebui să fie congelate în coajă", spune FDA pe pagina sa de internet privind siguranța ouălor.
Cu toate acestea, dacă doriți să congelați ouăle, există o modalitate sigură de a face acest lucru - atâta timp cât acestea sunt folosite în termen de un an de la congelare, potrivit FDA.
"Pentru a congela ouăle întregi, bateți gălbenușurile și albușurile împreună", spune FDA. "Albușurile de ouă pot fi, de asemenea, congelate singure".
Dieteticianul înregistrat Sarah Krieger a declarat pentru Fox News că oricine vrea să încerce rețeta lui Bewicke ar trebui să aibă grijă să gătească ouăle până la capăt, mai ales dacă intenționează să le dea ouăle copiilor lor mici.
"Există anumite categorii de persoane care nu ar trebui să mănânce ouă insuficient fierte din cauza riscului de intoxicație cu salmonella", a declarat Krieger pentru Fox.
Printre persoanele care prezintă cel mai mare risc se numără copiii mici, femeile însărcinate, persoanele cu imunitate compromisă, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală sau au fost în spital și persoanele în vârstă, potrivit lui Krieger.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News