Mirela Vaida dezvăluie rețeta sa specială de cozonac moldovenesc pentru Crăciun

Data actualizării: | Data publicării:
Mirela Vaida, cozonac moldovenesc, captură video Youtube
Descriere foto: Mirela Vaida, cozonac moldovenesc, captură video Youtube

Mirela Vaida demonstrează că este foarte pricepută în bucătărie.

În fiecare an, de sărbători, Mirela Vaida își răsfață familia cu delicii pregătite chiar de ea, respectând tradițiile zonei sale natale. Printre cele mai iubite preparate se află cozonacul moldovenesc, o rețetă moștenită de la mama sa, pe care a împărtășit-o recent, alături de câteva trucuri esențiale.

Ingrediente pentru aluatul de cozonac

 

2 kg făină albă

 

Un praf de sare

 

Zahăr

 

Drojdii (umedă sau uscată)

 

Unt gras

 

Smântână grasă

 

Coaja rasă de lămâie

 

7-8 ouă

 

Esențe (vanilie, rom, portocală)

 

Apă minerală

 

Ingrediente pentru umplutură

 

Rahat asortat

 

Miez de nucă măcinat

 

Zahăr

 

Cacao

 

Lapte

 

Esențe

 

Albușuri de ou

 

Pași pentru pregătirea cozonacului după rețeta Mirelei Vaida

 

Mirela Vaida povestește că această rețetă a fost transmisă din generație în generație, fiind o tradiție de familie. Pentru a obține un cozonac delicios, aluatul trebuie frământat cu grijă și lăsat la dospit într-un loc cald, timp de aproximativ două ore. Între timp, se prepară umplutura bogată, care va da cozonacului aroma și textura perfecte.

„E rețeta mamei mele, cu foarte multe ouă. După ce aluatul stă la dospit, ne apucăm de făcut umplutura. Albușurile se bat spumă cu zahăr, apoi adăugăm miezul de nucă și cacao. Amestecul se întinde uniform pe foaia mare de aluat, peste care presărăm bucățele mici de rahat colorat, de toate aromele. Această combinație face cozonacul bogat și savuros,” explică Mirela Vaida.

Secretul unui cozonac perfect

 

Pentru Mirela Vaida, cozonacul este mai mult decât un desert, este un simbol al copilăriei și al sărbătorilor.

„Îmi place să fie cozonacul plin de umplutură, să fie galben, să miroasă a vanilie, scorțișoară, lămâie și portocală. Întotdeauna fac o cruce pe aluat și spun o rugăciune, ca toate gospodinele care respectă tradițiile. Este un adevărat ritual, și, de cele mai multe ori, cozonacul iese exact cum îmi doresc,” adaugă Mirela Vaida.

Această rețetă specială nu doar că aduce pe masa de Crăciun un desert tradițional delicios, ci și creează momente deosebite alături de familie, respectând obiceiurile străvechi.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel