Mirela Vaida, rețetă de supă de pui de țară, cu tăieței de casă. Trucurile pentru un preparat perfect: „Vitamine, culoare și un gust foarte bun”

Data actualizării: | Data publicării:

Mirela Vaida a dezvăluit rețeta sa de supă de pui, pe care le-o gătește mereu celor mici.

Mirela Vaida își dorește să le pună copiilor săi pe masă preponderent mâncare gătită în casă, provenită din surse bio și câte se poate de sănătoasă. Astfel, în ciuda programului încărcat pe care-l are în fiecare zi, celebra prezentatoare își găsește constant și timp pentru a intra în bucătărie și pentru a prepara de la diverse ciorbe, până la feluri principale. Astfel, se pare că unul dintre preparatele preferate ale vedetei este chiar supa de găină cu tăieței de casă, a cărei rețetă le-a dezvăluit-o și fanilor săi.

Ingrediente:
pui de țară
țelină
păstârnac
morcov
verdețuri
sare și piper
tăieței de casă

„Astăzi vreau să gătim o supă de găină cu tăieței de casă. E foarte simplă această rețetă și mi se pare și una dintre cele mai gustoase. Eu am un pui de țară mai mare, este foarte bună și găina, care are acea grăsime bună. Mai pun o țelină, morcovi, multă albitură, verdeață, pătrunjel, mărar și leuștean și neapărat tăieței făcuți în casă, pe care nu îi fac eu, dar îi cumpăr de la o femeie care îi face în casă. Prima dată porționez puiul, după care îl spăl și îl pun la fiert. Trebuie să lăsăm să fiarbă foarte bine carnea de pui, astfel încât să o dezosăm și să iasă toată grăsimea. După ce luăm spuma, adăugăm legumele”, a declarat Mirela Vaida pe Youtube.

VEZI și: Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de perișoare: „Așa se mănâncă în zona Moldovei”. Este ideală de consumat după noaptea de Revelion

Rețetă de supă de găină

Când oala cu carnea de pui dă în fiert, prezentatoarea adaugă în oală feliile de legume, de la morcov, păstârnac și țelină, pe care le lasă să mai fiarbă câteva minute bune alături de carne. La final, când toate sunt gata, aceasta le scoate din recipient pentru a le tăia cât mai mărunt posibil, astfel încât să poată fi mâncate ușor de către copiii săi.

„Eu legumele le pun întregi, iar la final le toc mărunt și le pun la fiert după ce iau spuma de pe carne. Când a început să fiarbă carnea de pui, iau spuma, pun puțină sare și adaug legumele. Dacă va mai fi nevoie, mai adaugăm apă. Apoi haideți să ne apucăm să tăiem și zarzavatul, să-l avem pregătit. Am pus pătrunjel, mărar mult, mult, merge să pui zarzavat cât încape. Lăsăm zeama să fiarbă cât mai mult ca să tragă toată grăsimea. La final se adaugă și tăiețeii”, a continuat aceasta.

Te-ar putea interesa și: Mirela Vaida, rețetă de ciorbă de fasole cu afumătură. Ingredientul secret folosit de prezentatoare: „Pentru o aromă ieșită din comun”

„Niciodată nu este suficientă verdeață”

La final, Mirela Vaida adaugă și tăiețeii în oală, dar și verdeața și mai lasă supa să dea în câteva clocote. 

„E minunat acest gust și aceste culori. Niciodată nu este suficientă verdeață și nici nu are ce să facă rău, înseamnă vitamine, culoare și un gust foarte bun. Supa este gata, o voi opri și o lăsăm să se odihnească. După 10 minute punem în farfurie. Partea mea preferată este aceea când pun în farfurii. Eu am sfărâmat tăiețeii pentru a-i putea lua în farfurie și pentru a putea copiii să mănânce bine.”, mai spune Mirela Vaida. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Gabriela Ungureanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel