Se întâmplă uneori, ca atunci când deschidem frigiderul, să simțim un miros neplăcut. Folosind doar două ingrediente iefitine, gospodinele pot scăpa cu ușurință de acest lucru.
Se întâmplă uneori ca, atunci când deschidem frigiderul, să simțim un miros neplăcut. Cel mai probabil ca fiecare dintre noi se gândește în primul și primul rând că mirosul neplăcut provine de la un aliment alterat, însă cauza nu este întotdeauna aceasta.
Specialiștii recomandă ca, înainte să fie pus în frigider, fiecare aliment în parte să fie fie acoperit. În acest mod se evită impregnarea aerului din interior cu arome neplăcute.
Iată cum putem menține frigiderul curat și alimentele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp și cum prevenim formarea mirosurilor neplacute.
Bicarbonatul de sodiu
Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru îndepărtarea mirosului neplăcut este bicarbonatul de sodiu. Nu trebuie decât să spălați interiorul frigiderului cu o soluție formată din apă călduță în care s-au dizolvat 100 de grame de bicarbonat de sodiu. O altă variantă este să puneți un vas mic cu bicarbonat de sodiu pe unul dintre rafturile aparatului. Acesta va absorbi mirosul neplăcut din interior.
Zeama de lămâie
Un alt neutralizator eficient al mirosului din frigider este zeama de lămâie. Stoarce zeama de la un fruct și toarnă sucul într-un pahar. Lasă apoi recipientul în frigider, câteva ore. Această metodă de rezultate surprinzătoare în cazul mirosului puternic de usturoi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News