Mit sau realitate? Medicul Mihail Pautov a dezvăluit dacă răceala poate fi cauzată de aerul condiționat

Data publicării:
Sursă foto: Mihail Pautov, captură video Youtube, MediCOOLro
Descriere foto: Sursă foto: Mihail Pautov, captură video Youtube, MediCOOLro

Răceala poate fi cauzată de aerul condiționat? Medicul Mihail Pautov a oferit răspunsul la această întrebare.

Pe măsură ce temperaturile de vară cresc constant, găsirea unor modalități eficiente de a ne menține locuințele răcoroase devine esențială pentru confortul nostru zilnic. În acest context, aerul condiționat devine nu doar un lux, ci o necesitate, ajutându-ne să scăpăm de căldura sufocantă și să ne creăm un mediu relaxat și confortabil. Cu ajutorul lui, putem transforma locuințele noastre într-un mediu plăcut, indiferent de căldura de afară. Acesta nu doar că ne ajută să scăpăm de temperaturile ridicate, dar contribuie și la crearea unui ambient relaxat, unde putem să ne odihnim și să ne desfășurăm activitățile zilnice fără disconfort. 

Răceala poate fi cauzată de aerul condiționat?

Deși aerul condiționat este un prieten de nădejde în zilele toride, utilizarea incorectă a acestuia poate avea și efecte negative asupra sănătății. De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre noi sau când aparatul este folosit constant pe tot parcursul zilei, cu geamurile închise. Potrivit medicului Mihail Pautov, aerul condiționat răcește temperatura din încăpere, dar în același timp elimină umiditatea, ceea ce poate duce la un aer foarte uscat.

„De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre tine sau când ții toată ziua aerul condiționat aprins, ții geamul închis, iar aerul, pe lângă faptul că îți răcește temperatura din încăpere, el scoate umiditatea din încăpere. Astfel, într-o încăpere mică, aerul poate să devină foarte uscat. Aerul uscat o să îți usuce inclusiv căile aeriene superioare și asta te predispune la tot felul de infecții respiratorii, la virusuri și așa mai departe”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Cum îți dai seama dacă ești deshidratat. Medicul Mihail Pautov a dezvăluit câteva semne: „Este foarte important să le recunoaștem”

„Dacă vezi că aerul este deshidratat, uscat, atunci cumpără-ți un umidificator”

Dacă aerul devine deshidratat și uscat, utilizarea unui umidificator poate rezolva această problemă. Acesta poate menține umiditatea camerei între 40% și 60%. Potrivit medicului Mihail Puatov, la o umiditate optimă de 50%, riscul de răceală nu este mai mare decât în sezoanele de primăvară sau toamnă.

„Rezolvarea acestui lucru e foarte simplă. Dacă vezi că aerul este deshidratat, uscat, atunci cumpără-ți un umidificator. Costă câteva sute de lei. Esențial este să ai o umiditate între 40% și 60%. Dacă ai o umiditate de 50% în cameră nu ai de ce să răcești mai mult decât ai răcit primăvara sau toamna când sunt 20 de grade afară și ții geamul deschis. Deci nu, nu aerul condiționat te face să răcești, ci aerul uscat din cameră, indiferent de temperatura lui”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm de alergiile solare. Medicul Mihail Pautov: „Mă afectează și pe mine și fac tot posibilul să previn”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel