Miturile și pericolele uriașe ale zahărului. Anca Alungulesei: „Șocul asupra organismului este diferit”

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube, La Măruță

Anca Alungulesei a vorbit despre diferitele surse de zahăr pe care i le oferim organismului nostru.

Nu mai există niciun dubiu asupra faptului că zahărul este unul dintre cele mai periculoase ingrediente pe care le putem consuma. Cu toate acestea, el este regăsit într-o gamă largă de alimente, iar gustul său bun păcălește uneori oamenii, care ajung să consume cantități considerabile de zahăr. Problema și mai mare vine când copiii sunt hrăniți cu dulciuri, dar și cu alte lucruri care ascund această substanță, pentru că acest lucru le poate influența destul de mult sănătatea pe termen lung, dar și creșterea.

„E foarte important să facem diferența între zahărul pe care îl consumăm noi, adulții, și cel pe care-l consumă copiii, pentru că procesul metabolic este diferit. Ideea a pornit de la un studiu prin care s-a demonstrat faptul că cantitatea sau calitatea zahărului este mai importantă, în speță dacă îngrașă sau nu copiii. Nu trebuie să exagerăm cu consumul de dulciuri la copii sau cu cel de fructe, de lactate, pentru că toate au zahăr. Trebuie să învățăm să distingem sursa de zahăr pe care o aducem în corpul nostru, în funcție de alimentul pe care-l consumăm.”, a declarat Anca Alungulesei în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

Citește și: Sorin Bontea, cremă de zahăr ars exact ca în copilărie. Ingredientul secret care-i va oferi preparatului un gust unic

Diferența dintre tipurile de zahăr

În continuare, nutriționistul a făcut diferența și între principalele produse ce conțin zahăr, dezvăluindu-le, astfel, părinților care sunt cele mai recomandate variante dintre cele care sunt adesea puse în farfuriile micuților. 

„Am făcut o comparație între cele trei tipuri de zaharuri. Avem lactatele și fructele, deci avem acești carbohidrați care se regăsesc în ambele, însă avem carbohidrați și în dulciurile rafinate. În compoziția laptelui avem apă foarte multă, carbohidrați, zaharuri naturale, grăsimi, proteine și vitamine și minerale, aceasta e compoziția laptelui. Apoi, avem fructele, unde avem apă, zaharuri naturale, fibre, care sunt esențiale, dar și nutrienții și vitaminele.”, mai spune aceasta.

VEZI și: Ceaiul simplu care ajută la detoxifierea organismului și în procesul de slăbire: „Trebuie să-l bei după fiecare masă”

Motivul pentru care zahărul este un aliment lipsit de nutrienți

În timp ce laptele și fructele aduc și alte beneficii organismului, pe lângă cantitatea de zahăr pe care o conțin, dulciurile nu fac decât să încarce corpul cu calorii goale, dar îl predispune în același timp și la diferite boli ce pot apărea pe termen lung.

„În zahăr nu găsim apă, lipsesc din el vitaminele, fibrele, proteinele și grăsimile. Deci dacă faci o comparație, vedem că lipsesc niște elemente esențiale, deci șocul asupra organismului este diferit. Când vorbim de copii, e de preferat de 100 de ori să îi încurajăm să mănânce fructe, lactate, aș merge către cele de capră, în detrimentului zahărului. El crește celulele care nu sunt sănătoase.”, a continuat specialista.

Citește și: Pericolul care se ascunde în chipsurile la cuptor. Mihaela Bilic, avertisment: „Le-am aruncat. Data viitoare îmi iau clasice”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel