Momentul zilei în care angajații fac cele mai multe greșeli, potrivit unui nou studiu. Explicația specialiștilor

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Autorii studiului spun că această cercetare se adaugă la dovezile tot mai numeroase care arată că locurile de muncă ar trebui să permită mai multă flexibilitate. 

Productivitatea și acuratețea angajaților scade în timpul după-amiezii, potrivit unui studiu publicat recent în revista științifică PLOS ONE. 

Cercetătorii au studiat aproape 800 de angajați aflați la birou, nu la distanță, timp de doi ani.

Spre deosebire de alte studii care examinează productivitatea lucrătorilor, acesta nu se bazează pe autoevaluări sau pe feedback-ul managerului. În schimb, cercetătorii au urmărit parametrii de utilizare a computerului, cum ar fi viteza de tastare, activitatea mouse-ului și erorile de tastare. 

După-amiezile au avut tendința de a fi momentul în care s-au făcut cele mai multe erori de tastare. Iar vineri după-amiaza, în special, s-a înregistrat o scădere a activității pe calculator și o creștere a greșelilor de scriere. 

"Acest lucru se aliniază cu constatări similare, conform cărora numărul de sarcini pe care le îndeplinesc lucrătorii crește constant de luni până miercuri, apoi scade joi și vineri", a declarat pentru ScienceDaily.com Taehyun Roh, co-autor al studiului și profesor asistent la departamentul de epidemiologie și biostatistică al Universității Texas A&M. 


Acest lucru este în concordanță cu constatări similare, conform cărora numărul de sarcini pe care le îndeplinesc lucrătorii crește constant de luni până miercuri, apoi scade joi și vineri, potrivit CNBC.

Autorii studiului spun că această cercetare se adaugă la dovezile tot mai numeroase care arată că locurile de muncă ar trebui să permită mai multă flexibilitate. 

Majoritatea lucrătorilor, arată sondajele, ar saluta această schimbare. Majoritatea angajaților, 61%, spun că ar prefera să lucreze o săptămână de lucru condensată, iar 33% spun că și-ar da demisia pentru un loc de muncă cu o săptămână mai scurtă, potrivit unui sondaj Monster.

"Modalitățile de lucru flexibile, cum ar fi munca hibridă sau o săptămână de lucru de patru zile, pot contribui la atenuarea efectelor negative ale săptămânilor de lucru lungi și pot promova o mai bună bunăstare și productivitate a angajaților", au scris autorii studiului.

"De exemplu, angajatorii ar putea fi mai deschiși să permită angajaților să facă telemuncă vinerea sau să implementeze săptămâni de lucru scurtate cu zile libere vinerea." 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel