Motivul pentru care Bono nu își scoate niciodată ochelarii. Solistul U2 suferă de o boală gravă

Data actualizării: | Data publicării:
Bono, captură foto YouTube
Descriere foto: Bono, captură foto YouTube

Când ne gândim la Bono, solistul U2, ne vin în minte imediat ochelarii de soare pe care îi poartă tot timpul. Bono a dezvăluit că nu poartă ochelarii ca moft, ci îi sunt indispensabili din cauza bolii de care suferă.

De peste două decenii, insistența sa de a purta ochelari de soare, chiar și în interior, a fost privită pur și simplu ca parte a imaginii sale rockstar.

Bono, în vârstă de 6- de ani, a fost diagnosticat în urmă cu peste 25 de ani cu  glaucom, o afecțiune a ochilor care dăunează nervului optic și produce o sensibilitate la lumină, astfel că este nevoit să poarte tot timpul ochelari de soare. 

 

Invitat în emisiunea lui Graham Norton de la BBC1, solistul U2 a explicat că se luptă cu această boală de peste 25 de ani. 

Întrebat de Norton dacă își îndepărtează vreodată nuanțele, Bono a răspuns: „Acesta este o ocazie bună pentru a  le explica oamenilor că am avut glaucom în ultimii 25 de ani. Am tratamente bune și voi fi bine. Acum vei spune:„ Ah, bietul bătrân orb Bono ”.”

Glaucomul este cauzat de o presiune în globul ocular care poate deteriora nervul optic și poate duce la orbire dacă nu este tratată. Diagnosticul precoce poate preveni deteriorarea ulterioară a vederii  - cu tratament cu laser, picături oftalmice și intervenții chirurgicale utilizate pentru a opri agravarea acestuia. Cu toate acestea, deteriorarea nervului optic nu poate fi anulată.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: International


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel