Motivul pentru care Ilinca Vandici nu i-a cumparat rechizite fiului ei. Zian începe școala: „Sunt fiartă de 2 săptămâni”

Data actualizării: | Data publicării:

Ilinca Vandici a luat o decizie care pentru mulți părinți este destul de riscantă. De ce a ales să nu îi ia fiului său rechizitele până azi.

Ilinca Vandici este o mămică singură care își dedică tot timpul liber fiului său, Zian. Micuțul va începe școala și intră în clasa zero. Cu toate acestea, printre emoțiile sufocante de care are parte prezentatoarea, ea nu i-a cumpărat, încă, rechizitele necesare. Ea îl așteaptă să vină acasă pentru a putea merge cu el la cumpărături. Scopul este de a îl învăța pe Zian ce înseamnă responsabilitatea.

Vezi și: Ilinca Vandici, primele declarații după valul de critici: Îmi vine foarte greu să mă uit la mine. Am luat pauză de la rețelele de socializare

Are emoții mari

Faptul că trebuie să meargă cu fiul ei la cumpărături pe ultima sută de metri este un alt motiv pentru care vedeta este stresată, dar, după cum a zis și ea, Zian nu a fost acasă pentru a face acest lucru din timp. De asemenea, ea nu a știut exact nici ce fel de rechizite să îi cumpere, preferând să se asigure înainte.

„E cu emoții mari, repet, că începem școala, intrăm în clasa zero. Nu mă întreba când a trecut timpul. Nu știu când a trecut timpul, am băiat mare. Tocmai de aia îl aștept acasă pentru că vreau să mă duc cu el să cumpăr. Să își aleagă el stiloul, creionul, radierea, caietele, ce dorește el. Vreau să-și aleagă el ghiozdan. Vezi, eu mă gândeam că iau un ghiozdan pe rotile, pe rotițe din alea. Nu trebuie să iau ghiozdanul, nu că nu vrea, am primit feedback că ne trebuie ghiozdan, normal, fără rotițe. Și atunci am așteptat să am toate informațiile.

Acum am informații, dar n-am copilul, cum ar veni (râde – n.r.). Aștept să vină copilul ca să mă pot duce la cumpărături. Trebuie să mai cumpăr uniformă. Dar în mare le-am luat pe toate. Sunt doar micii detalii pe care vreau neapărat să le fac împreună cu el, ca să știe ce înseamnă responsabilitatea. Să aibă grijă de ele, să-și aleagă ce îi place și să începem așa cum se cuvine o noua etapă.” a spus vedeta, pentru Ciao.ro

 

Întrebată cum se simte în legătură cu începerea școlii, Ilinca a mai adăugat:

„Mari! Sunt fiartă de 2 săptămâni, de 2 săptămâni, de când mi-am dat seama că gata începem. Sunt așa… “ce facem, ce facem, ce facem”. Parcă nu-mi vine să cred cum a trecut timpul efectiv. Deci când stau să mă gândesc…. Întreabă toată lumea “cum începe școala?”, “Măi, începe școala”. Nu-mi vine să cred. Îmi aduc aminte de mine… bine, la noi nu era clasa zero… Îmi aduc aminte de mine în clasa I, Doamne! Deci da, am băiat mare practic.”, a spus Ilinca Vandici, pentru sursa menționată.

Vezi și: Ilinca Vandici își învață fiul valoarea banilor: „Nu îmi doresc să am un copil răsfățat, care să aibă totul de-a gata” VIDEO

Cum face educație financiară pentru fiul ei

Nu este prima dată când Ilinca Vandici vorbește despre modul în care își educă fiul. Cu ocazia unui interviu exclusiv la Spectacola, vedeta ne-a dezvăluit că îl învață pe micuț încă de la șase ani cum să gestioneze valoarea banilor.

„Am început deja munca, din punctul acesta de vedere, pentru că tot ce se construiește de când e mic, se vor vedea roadele pe măsură ce timpul va trece. În primul și în primul rând, știe că absolut tot ce facem în viața noastră, casa în care stăm, faptul că avem internet sau că ne uităm la televizor, sau că mâncăm la restaurant sau acasă, costă. Ele nu vin din cer, pur și simplu, ele nu ne sunt date că așa merităm noi și că așa trebuie să ne fie date, toate costă. În egală măsură, el știe că cu cât cheltuim mai mult, pe jucării, petreceri de copii, cu atât eu va trebui să stau mai mult la muncă, pentru a câștiga mai mulți bani. În egală măsură, de fiecare dată când mergem la cumpărături de jucării, pentru că da, îi face plăcere să facă asta, ne rezumăm la o mașinuță sau la un joc, și dacă își mai dorește încă ceva, mă  întreabă întotdeauna dacă avem bani și pentru al doilea, dacă e ok să cumpărăm și al doilea joc sau dacă lăsăm pe altă dată. Și asta mi se pare foarte important pentru că nu știm niciodată ce se poate întâmpla în viață, unul la mână. Doi la mână, nu îmi doresc să am un copil răsfățat, care să aibă totul de-a gata. Îmi doresc să își trăiască propria viață, propriile experiențe, nu vreau  să-l hiperprotejez, nu vreau să-l feresc de anumite lucruri care îl vor căli și îl vor construi: un om sănătos și vertebral, corect și puternic. Și atunci, partea asta financiară mi se pare foarte importantă. La care lucrăm, suntem într-o continuă muncă”, ne-a mai spus vedeta. 

Vezi și: „Nu rezonez cu minciuna, trădarea, neasumarea, lenea”. Ilinca Vandici, declarații fără perdea. Ce regrete are prezentatoarea TV

Ce fel de limite îi impune Ilinca lui Zian

De asemenea, vedeta dezvăluie că stilul său de parenting implică și a spune „nu” din când în când. Pe deasupra, ea dorește să stabilească limite realiste și sănătoase pentru copilul ei

„Bineînțeles. A spune nu, dar într-un mod echilibrat, cu iubire și cu toleranță, este foarte sănătos pentru copii. Nu o spun eu, o spun specialiștii. Iar eu practic asta, exersez asta cu Zian. Limitele sunt foarte sănătoase, pentru că un copil crescut fără limite, nu pentru că ne dorim noi ceva, ci pentru că îi iubim prea mult, și atunci, normal că ne dorim să le oferim totul, să se bucure de tot. Dar limitele sunt foarte sănătoase, pentru că limitele acestea îl construiesc pe el ca om. Dacă nu impunem limite de la o vârstă fragedă, când va ajunge adolescent, nu va avea nicio limită, în nimic, pentru că nu cunoaște termenul acesta, nu cunoaște cum se simte. Nu cunoaște ce înseamnă. Pentru mine, cel puțin, e foarte important. Fac asta cu Zian: impunem limite sănătoase, spunem nu la tot felul de lucruri, la dulciuri, la încă 5 minute de stat în fața televizorului, la „vreau s ă mergem nu știu unde, vreau să cumpărăm nu știu ce, vreau să mă îmbrac cu o anumită haină, nu vreau să dorm acum”, a mai declarat artista pentru Spectacola. 

Vezi și: Ilinca Vandici, mesaj controversat după despărțirea de Andrei Neacșu: „Nu uita cât de frumos e...”

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel