Motivul pentru care Mihaela Bilic nu recomandă sub nicio formă pepenele fără sâmburi: „Am fost dezamăgită! Degeaba era dulce și răcoritor”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Pro TV. Sursă foto: Facebook/Mihaela Bilic
Descriere foto: Captură video: YouTube/Pro TV. Sursă foto: Facebook/Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a exprimat pe pagina sa de Facebook dezamăgirea profundă față de pepenii fără sâmburi. 

Pepenele roșu fără sâmburi câștigă tot mai multă popularitate în rândul consumatorilor, iar asta pentru că oamenii nu mai sunt nevoiți să aleagă semințele la fiecare felie pe care o mănâncă. Cu toate acestea, medicul nutriționist Mihaela Bilic nu este deloc încântată de această tendință. 

Motivul pentru care Mihaela Bilic nu recomandă sub nicio formă pepenele fără sâmburi: „Am fost dezamăgită! Degeaba era dulce și răcoritor”

Mihaela Bilic afirmă că, deși știa de existența pepenilor cu mai puțini sâmburi, a fost surprinsă și dezamăgită să afle despre pepenii fără sâmburi. Medicul nutriționist a mărturisit că degeaba erau dulci și răcoritori, percepția sa despre ce înseamnă o felie de pepene nu se potrivea cu această variantă. Ea a afirmat că pepenii fără sâmburi nu mai au contrastul necesar între pulpa roșie și semințele negre și că i-a lipsit activitatea migăloasă de a scoate semințele înainte de fiecare îmbucătură, considerând că această practică face parte din farmecul consumului de pepene. Medicul nutriționist a criticat tendința modernă a consumatorilor de a opta pentru alimente modificate pentru comoditate. Ea a atras atenția că această comoditate poate duce la nemulțumiri legate de mâncarea modificată genetic și conținutul ridicat de calorii.

„Nici pepenele nu mai e ce-a fost. Știam că există pepeni cu mai puțin sâmburi, dar nu știam că există pepene fără sâmburi. Și culmea, în loc să fiu încântată, am fost dezamăgită! Degeaba era dulce și răcoritor, percepția mea despre ce înseamnă o felie de pepene nu semăna cu asta. Aveam nevoie de contrastul între pulpa roșie și semințele negre, aveam nevoie să migălesc ca să scot semințele înainte de fiecare îmbucătură”, a spus medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pepene verde în fiecare zi. Puțini știu acest lucru

„Din prea multă comoditate și răzgâială consumatorii vor pepene fără semințe și pește fără oase”

Medicul nutriționist Mihaela Bilic consideră că din prea multă comoditate, consumatorii cer acum pepene fără semințe și pește fără oase, iar industria alimentară se conformează. Apoi, consumatorii sunt indignați că mâncarea este modificată genetic și are prea multe calorii.

„Din prea multă comoditate și răzgâială consumatorii vor pepene fără semințe și pește fără oase. Și ce să vezi, industria alimentară ne face pe plac! Pentru ca mai apoi să fim indignați că mâncarea e modificată genetic și cu prea multe calorii.

Nu vreau să trăiesc timpuri în care să povestim copiilor noștri cum arăta o felie de pepene cu semințe. Pentru că eu sunt genul acela de consumator care vrea mâncarea așa cum a făcut-o natura!! Așa că mâine mă duc iar în piață să cumpăr un pepene adevărat”, a mai precizat medicul nutriționist Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Mihaela Bilic, salată delicioasă de pepene roșu și telemea: „Este o combinație irezistibilă care trebuie încercată”

Te-ar putea interesa și: Atenție la dulciurile „zero zahăr”! Avertismentul medicul nutriționist Mihaela Bilic: „Nu picați în această capcană”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel