Motivul pentru care nu scapi de depozitele de grăsime. Anca Alungulesei dezvăluie trei greșeli majore, pe care oamenii le fac frecvent

Data publicării:
Anca Alungulesei, captură video Youtube
Descriere foto: Anca Alungulesei, captură video Youtube

Anca Alungulesei a vorbit despre principalele obiceiuri zilnice care ne nu ne dau voie să scăpăm de grăsimi.

Procesul de slăbire poate fi uneori unul destul de dificil, mai ales dacă nu știi care sunt principiile de bază ale oricărei diete și dacă nu ai „parcurs” lista cu alimentele sau obiceiurile zilnice pe care trebuie să le eviți, dacă îți dorești cât mai rapid să capeți o formă de invidiat. În ajutorul tău vin nutriționiștii, care dezvăluie trucurile unei diete cât mai eficiente. Așadar, Anca Alungulesei a vorbit pe rețelele de socializare despre motivele pentru care s-ar putea să nu scazi în greutate așa cum visezi.

„Din punct de vedere alimentar, consumul mare și excesiv de carbohidrați este cel care stopează ardea grăsimilor și în același timp încurajează depozitele de grăsime. Din punct de vedere al obiceiurilor de viață adică al rutinei tale, avem 3 elemente pe care te invit să-ți pui atenția, atunci când îți dorești să arzi surplusul de grăsime. 1. Nivelul ridicat de stres la care ești supus zilnic generează creșterea nivelului de cortizol, iar acesta are nevoie de glucoză pentru a se menține ridicat. 2. Sportul intens crește nivelul inflamatoriu la nivelul musculaturii, iar arderea grăsimilor devine mult mai lentă. 3. Calitatea slabă a somnului împiedică cu adevărat arderea grăsimilor, deoarece corpul va compensa, sub o formă sau alta, lipsa somnului pentru refacerea rezervelor de energie. Adică va crește apetitul, iar poftele tale o vor lua razna.”, a spus Anca Alungulesei, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Alimentele pline de sare pe care le consumăm zilnic, fără să știm. Anca Alungulesei: „Mâncăm pe zi mai mult de 5,6 ori decât ar trebui”

Zahărul ascuns din alimente

Invitată în cadrul emisiunii lui Cătălin Măruță, de pe Pro TV, Anca Alungulesei a dezvăluit cantitățile uriașe de zahăr pe care le consumăm zilnic, fără să fim conștienți de acest lucru. Extrem de multe alimente din meniul nostru conțin acest ingredient periculos, în diferite cantități, avertizează ea.

„Dacă micul dejun este lapte cu cereale, un pahar cu lapte are 3 cuburi, iar 100 de grame cerealele tot 3 cuburi. La prânz, dacă mâncăm, spre exemplu, o porție de cartofi prăjiți, aceasta are 25 de grame de zahăr, adică 7 cuburi de zahăr, dar dacă mâncăm înainte și o salată, corpul atenuează acest șoc. Dacă punem și câteva linguri de ketchup, mai avem două cuburi de zahăr. 

La gustare, dacă optezi pentru o amandină, aceasta are la bază mult, mult zahăr, 16 cuburi de zahăr. Corpul așa percepe, ca și cum ai mânca atât de mult zahăr. O felie de pâine are și ea cam 12 grame, iar dacă faci un sandviș, se dublează.”, a declarat Anca Alungulesei, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

Citește și: Alimentele care iți schimbă stările în bine și în rău. Anca Alungulesei: „Ele amplifică stările de anxietate, de depresie”

„Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe de zahăr”

Nici băuturile alcoolice sau produsele sărate nu sunt lipsite de zahăr, mai spune Anca Alungulesei. Trebuie să conștientizăm la timp aceste probleme și să luăm cât mai repede atitudine, dacă ne dorim să avem parte de o viață sănătoasă pe termen lung, susține specialista.

„Berea are mai mult zahăr decât vinul, deci dacă punem în balanță, ce să consumăm ca și băutură alcoolică, este de preferat vinul. Este foarte important să avem o imagine realistă, dacă vrei să te păcălești singur, este în regulă,  însă sunt oameni care vor să afle adevărul. Corpul nostru poate să susțină zilnic 6 lingurițe de zahăr, cam 25 de grame. Dacă consumi fibre, legume înainte de a mânca paste sau cartofi prăjiți, nu mai crește glucoza la fel de mult. Zahărul există în majoritatea alimentelor procesate de pe piață.”, a mai spus Anca Alungulesei. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel