Motivul pentru care trebuie să gătești pastele al dente. Carmen Brumă: „Ajută sănătatea și silueta”

Data publicării:

Carmen Brumă a explicat cum ar trebui să consumăm pastele, dacă vrem să beneficiem de toate proprietățile lor. 

Carmen Brumă este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste și antrenoare de fitness din țara noastră. Vedeta a cunoscut succesul chiar pe propriul ei corp, reușind să slăbească zeci de kilograme în timpul adolescenței, când a trecut printr-o mare cumpănă, din cauza kilogramelor în plus. Acum, aceasta vrea să ajute cât mai multe femei să ajungă la greutatea ideală, motiv pentru care oferă diferite sfaturi nutriționale gratis, chiar pe rețelele de socializare. În ultima sa intervenție, soția lui Mircea Badea a explicat tuturor de ce este mai bine să consumăm pastele al dente.  

„Știi de ce e bine pentru sănătate și pentru siluetă să mănânci pastele fierte al dente, adică moi la exterior și un pic mai tari în interior? Deoarece, cu cât fierb mai mult alimentele care au amidon, cum au pastele, spre exemplu, cu atât crește indicele lor glicemic, adică nivelul zahărului din sânge. Pentru a scădea și mai tare indicele glicemic, este ideal să le asociezi cu o sursă bună de grăsime, cum ar fi uleiul de măsline și cu niște sos de roșii și condimente.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare.

Te poate interesa și: Alimentul care ajută ficatul și crește imunitatea. Cristian Mărgărit, nutriționist: „Trebuie să ocupe cea mai mare parte din dieta noastră”

 

Carmen Brumă, semnal de alarmă asupra produselor din comerț

Într-un alt videoclip, Carmen Brumă a ales să vorbească despre capcanele care se ascund în produsele procesate, din comerț. Vedeta a explicat faptul că multe dintre acestea conțin un nivel ridicat dintr-un tip de grăsime, care este extrem de periculos asupra sănătății. 

„Cel mai periculos tip de grăsime pe care îl găsești în alimentele din comerț este grăsimea hidrogenată, așa că ai grijă data viitoare când te duci la cumpărături să cauți pe eticheta produsului pe care vrei să-l cumperi conținutul de grăsime hidrogenată sau parțial hidrogenată sau grăsime trans. El nu trebuie să fie mai mare de două grame pe suta de grame de produs, conform legislației. Chiar dacă are un procent mai mic de cele două grame, este bine să-l eviți.”, a mai spus antrenoarea de fitness, într-o altă intervenție. 

Citește și: Cum să scapi de kilogramele acumulate de sărbători. Carmen Brumă, trei sfaturi esențiale

Alimentul care te scapă de gripă

Și, pentru că suntem în sezonul virozelor, când prevenția și tratamentele naturiste sunt la mare căutare, Carmen Brumă le-a dezvăluit recent fanilor săi care este alimentul ce previne gripa și răceala. Este la îndemâna oricui, cunoscut din cele mai vechi timpuri și poate face minuni, promite celebra nutriționistă. 

„Un aliment care te ajută când ești răcit sau ai gripă, să te simți mult mai bine este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid, care este cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația nesuferită de nas înfundat. Dacă adaugi și niște pătrunjel, pentru un aport de vitamina C, este senzațional.”, a dezvăluit Carmen Brumă, pe rețelele de socializare. 

VEZI și: Când NU trebuie să te cântărești. Carmen Brumă: „Plusurile pe cântar sunt cauzate de retenția de lichide”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel