Motivul uimitor pentru care trebuie să consumi carnea și gălbenușurile ouălor crude. Mihaela Bilic: „Am fost dotați de către natură să putem face asta”

Data actualizării: | Data publicării:
Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine
Descriere foto: Mihaela Bilic/ captură video Doctor de bine

Mihaela Bilic a dezvăluit cum trebuie să mâncăm unele dintre cele mai importante alimente, pentru a ne bucura de o digestie ușoară.

Există mai multe greșeli pe care le facem zilnic și care pot avea un impact negativ asupra digestiei. Dacă îți dorești să depășești acest disconfort, atunci trebuie, în primul rând, să acorzi atenție la modul în care prepari anumite grupe alimentare, spune Mihaela Bilic. În timp ce unele sunt excelente de a fi savurate în starea lor crudă, pentru că așa își păstrează nutrienții intacți și îți oferă o digestie ușoară, altele trebuie neapărat să fie gătite, precizează specialista.

„Mă gândesc că sunt persoane care cred că mâncatul ăsta crud e o chestiune faină, dar nutriționiștii nu sunt de acord deloc cu treaba asta, tocmai pentru că apariția focului a schimbat mult felul în care ne alimentăm și a adus în dietă un ingredient, o plasă de ingrediente pe care nu le-am fi putut consuma altfel, cerealele. Ele sunt niște ingrediente pe care le digerăm parțial, nu prea suntem dotați pentru ele și atunci ele au dat baza, suport pentru creșterea demografică, dar fără foc nu putem. Amidonul din cereale nu se poate digera, decât dacă este fiert sau copt, că e pâine, orez, porumb, nu le putem mânca crude.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul rubricii Doctor de bine, de la Știril Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Băutura care ajută la purificarea sângelui. Trebuie să o consumi timp de 21 de zile, pe stomacul gol

Cum poți consuma produsele pe bază de carne

Când vine vorba de carne, probabil vei fi surprins să afli că aceasta poate fi consumată atât crudă, cât și gătită termic. Singura diferență este că prima variantă va rezista mult mai puțin timp în frigider, decât o va face cea de-a doua.

„Am fost dotați de către natură să avem o afinitate bună cu produsele animale crude, pentru că deși nu avem foc, le putem mânca și crude, acum depinde de gustul fiecărui, dar nu e nicio problemă pentru digestie. Condiția este să fie proaspete. Focul a dus la un fel de sterilizare a lor, o carne gătită ține mai mult.”, a continuat aceasta.

Citește și: Adevărul uimitor despre cafea. Nu o să-ți vină să crezi. Mihaela Bilic: „După cum am spus de-a lungul timpului și m-au acuzat...”

Legumele și ouăle: crude sau gătite?

Trecând la legume, nu mai există niciun dubiu cu privire la beneficiile pe care acestea le aduc în meniul nostru, dacă alegem să le consumăm în starea lor crudă. Totuși, trebuie să știi că și oul intră în această categorie, însă nu întreg, ci doar o parte din acesta este recomandat să fie consumat în starea sa naturală.

„La legume avem capacitatea de digestie în stare proaspătă, crudă și chiar aici avem și o recomandare să nu le gătim, pentru că se distrug prin încălzire vitaminele din grupa B, sunt foarte sensibile, și vitamina C, care ne blochează oxidarea, îmbolnăvirea, îmbătrânirea. La capitolul legume avem și excepții, ar fi bine să nu prăjim usturoiul, ceapa prin prăjire cade greu și atenție, sosurile făcute cu făină și ulei sunt ceva greu de digerat.

Oul este un produs atipic, el are în albuș destul de multe proteine, acesta nu poate fi digerat crud, el trebuie preparat termic, bine întărit, în schimb, gălbenușul, unde avem grăsimi, un strop de glucide, vitamine, ar fi perfect să-l mâncăm cleios și crud, pentru că atunci digestia este foarte ușoară.”, mai spune Mihaela Bilic.

VEZI și: Adevărul despre ciorbă. Motivul pentru care nu poți supraviețui dacă consumi doar acest preparat. Mihaela Bilic, detaliile pe care nu le știai



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel