Musaca cu vinete, de post. Cea mai gustoasă rețetă

Data publicării:
Musaca de vinete, sursa pixabay/ autor Markus Spiske
Descriere foto: Musaca de vinete, sursa pixabay/ autor Markus Spiske

Musacaua de vinete este foarte gustoasă. Această rețetă se prepară foarte ușor și este pe placul tuturor.

INGREDIENTE:

3 vinete

 5 cartofi medii

 2-3 dovlecei 

4 ardei

6 roşii

sare piper boabe şi măcinat

o căpăţână usturoi

4-5 linguri ulei de floarea soarelui

o legătură pătrunjel

2-3 frunze busuioc

1-2 linguri pesmet

30 g margarină

MOD DE PREPARARE: Pentru început, se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă.Vinetele se spală şi se curăţă, la fel şi dovleceii, apoi se taie rondele potrivite şi se călesc în puţin ulei cât să se înmoaie şi să elimine toxinele. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se taie rondele roşiile şi cartofii fierţi şi se curăţă usturoiul. Ardeii se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie rondele.  Se tapetează tava cu margarină şi pesmet şi se aranjează legumele, după preferinţă. Acestea se pot intercala sau se pot suprapune. Se lasă tava în cuptor să se rumenească. Musacaua de post se serveşte ornată cu pătrunjel şi busuioc verde.

POFTĂ BUNĂ!

Citește și: Chec de post cu nuci. Cea mai delicioasă rețetă



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel