Mustul preparat în această perioadă poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. De ce și la ce trebuie să ai foarte mare grijă.
Mustul eliberează dioxid de carbon, care este extrem de riscant pentru sănătate. Poate chiar să ucidă în câteva minute o persoană care suferă o astfel de intoxicație.
E perioada recoltei și mai ales perioada în care se culeg strugurii și se face mustul, apoi vinul. În această perioadă, pompierii sunt solicitați să intervină la incidente precum intoxicația cu gazele rezultate în urma procesului de fermentație a mustului.
Prin procesul de fermentație, mustul eliberează dioxid de carbon care este extrem de periculos pentru sănătate. La niveluri obișnuite, dioxidul de carbon este netoxic. Este o componentă normală a aerului și este atât de sigură încât este adăugată băuturilor pentru a le carboniza. Însă, în cantități mari acesta devine toxic pentru creier.
Prof. Univ. Dr. Diana Iliescu-Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iași, medic legist, a vorbit, în exclusivitate pentru DC Medical despre riscurile la care se supun persoanele care, în această perioadă, produc vin în propriile gospodării.
”Prin intoxicația cu CO2 se moarte foarte rapid. Oamenii trebuie să știe că dioxidul de carbon obținut prin fermentație alcoolică este o cauză foarte rapidă și sigură de deces. Crește foarte mult în perioada toamnei.
Problema este nu numai a celor care intră în aceste spații în care se produce fermentația alcoolică, ci este și a celor care încearcă să salveze. Trebuie să știe și cei care intră să salveze persoana aflată într-un beci sau într-un spațiu de depozitare a alcoolului că riscul este foarte mare și pentru salvator”, a declarat prof. univ. dr. Diana Bulgaru, în exclusivitate pentru DC Medical.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News