Gabriela Cristea și Cristina Șișcanu, odată, bune prietene, se mai uită una la alta pe rețelele sociale, ce poate fi un semn că se află în competiție chiar și cu ceea ce fac în bucătărie.
Mai nou, ele și-au demonstrat măiestria în bucătărie, în contextul isteriei ce a cuprins mapamondul cu vestita ciocolată Dubai, devenit cel mai căutat desert, în 2024. Gabriela Cristea deja vinde online produsul, din care câștigă bani frumoși. Prețul promovat însă este destul de exagerat.
„Fiecare ciocolată „My Dubai" România este realizată manual, din ingrediente naturale, fără premixuri sau coloranți artificiali. Ciocolata "Dubai" combină rafinamentul ciocolatei belgiene cu savoarea inconfundabilă a unei umpluturi cremoase și crunchy de fistic. Interiorul delicat ascunde o surpriză orientală plină de culoare și gust – kataif de fistic, care adaugă un contrast subtil între cremos și crocant.
Pentru un plus de eleganță, tableta de ciocolată este decorată cu glitter auriu spectaculos, transformând fiecare bucățică într-un deliciu regal. Ingrediente: cataif- 450 g, ciocolată albă, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte, 50 de grame de unt, aur alimentar (decor), cremă fistic, inserție zmeură (opțional), colorant alimentar”, a menționat Gabriela Cristea.
Pe site-ul Gabrielei Cristea produsul se vinde cu suma de 90 de lei, 480 de grame. Internauții spun că prețul este unul exagerat.
Citește și - Adda și Cătălin Rizea, așa cum nu i-ai mai văzut! Apariția zilei - Foto în articol
Cu privire la vedeta de televiziune Cristina Șișcanu, aceasta a preparat, împreună cu fiica ei, Petra, ciocolata Dubai, cu scopul că va plăti mai puțin pe acest desert atât de râvnit. Cristina a postat și ingredientele pus la rețeta sa: 200 grame de kataif, 180 de grame de cremă de fistic, 200 de grame de ciocolată cu lapte și 200 de grame de ciocolată neagră.
După ce a studiat lista ingredientelor, postate de ambele vedete tv, nutriționista Codruța Pantelimon a tras un semnal de alarmă, după ce a studiat rețeta ambelor vedete.
„Frenezia (isteria) care a cuprins România este, da, ciocolata Dubai. A înnebunit lumea peste noapte. Nu că aș fi împotriva promovării produselor de gen, pe rețelele sociale, însă acest desert nu aduce nimic sănătos organismului, care este, oricum, secătuit de nutrienții necesari.
Din punct de vedere nutrițional, această ciocolată reprezintă o bombă cu ceas, din cauza compoziției mult prea dulce. Așadar, kataiful din compoziție este un desert oriental, folosit în deserturi, cu sirop sau cu miere. Fisticul este o „nucă”, cu beneficii mari asupra organismului, însă consumat în starea lui naturala, neprăjit, nepreparat”, a spus nutriționista Codruța Pantelimon.
Citește și - Recunoști artista din imagini? Vei fi uimit când vei afla cine e!
Cantitatea mare de făină, amidon de porumb, de fistic și kataif, sirop sau miere reprezintă o bombă calorică într-un spațiu atât de mic. Creierul îl poți trezi dimineața și cu un alt dulce, natural, de exemplu, cu un fruct și cu un pahar cu apă.
Ce trece, de ora 15.00, și îl consumăm, ca dulce, în timp, creează dependență, iar ficatul și pancreasul îți vor ciocăni, într-o zi, la ușă, cu nota de plată. Din păcate, numai diabeticii știu care este prețul. Nimeni nu interzice, însă, cu măsură. Pe termen lung, vei culege „roade” mai bune!”, a mai zis ea, pentru Click!
„Iar din punct de vedere estetic, arată a cremă de pantofi, ca să mă exprim plastic și pertinent. Din punctul meu de vedere, în calitate de consilier în nutriție, îi ofer, acestei bombe cu ceas, un mare NU! Atenție, oameni buni, că nu tot ce zboară (online, media) se și mănâncă!”, a mai declarat nutriționista.
Citește și - Betty Salam, dezvăluire despre Florin Salam: "Nu am spus niciodată treaba asta"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News