Negresă de post cu banane, fără făină

Data publicării:
Negresă, sursa pixabay/ autor S. Hermann & F. Richter
Descriere foto: Negresă, sursa pixabay/ autor S. Hermann & F. Richter

Această rețetă de negresă cu banane este delicioasă și ideală pentru postul Crăciunului. Iată cât de rapid o poți prepara chiar tu. 

Ingrediente:


350 g banane coapte, decojite 

200 g zahăr brun

zahăr vanilat 

un praf de sare

100 ml ulei de floarea soarelui

200 g fulgi de nucă de cocos 

50 g cacao 


Mod de preparare:


Zdrobim bananele cu furculița. Adăugăm zahărul brun, sarea și zahărul vanilat. 

Turnăm și uleiul și mixîm totul 1-2 minute.

Punem fulgii de cocos și cacaoa. Mixăm din nou pentru circa 1 minut. 

Lăsăm aluatul 15 minute pentru ca fulgii de cocos să absoarbă din lichidele din jur. Încingem cuptorul la 160. 

Într-o tavă de 20×25 cm o tapetăm cu hârtie de copt și turnăm compoziția de negresă. O nivelăm cu o spatulă. 

Băgăm la cuptor pentru 60 de minute la 160 C. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel