Neurochirurgul Leon Dănăilă, totul despre optimism: ”50% din boală are componentă psihică”

Data actualizării: | Data publicării:
Leon Dănăilă, sursa instagram
Descriere foto: Leon Dănăilă, sursa instagram

Neurochirurgul Leon Dănăilă a dezvăluit totul despre cum este afectat optimismul în această perioadă.

Optimismul este o reprezentare a gândirii constructive care duce la posibilitatea atingerii fericirii, a armoniei şi a echilibrului. Influenţa acestui concept uman este foarte benefică ajutându-ne să facem faţă mai uşor situaţiilor stresante.  În această perioadă este extrem de greu să fim la fel de optimiști ca înainte. Medicul român Leon Dănăilă, considerat un geniu al neurochirurgiei a dezvăluit totul despre optimism.


”Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună pentru că o boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică. Oamenii optimiști au o imunitate foarte bună, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce până la cancer, uneori. Și medicii pot influența starea bolnavului prin ceea ce îi transmit. Dacă un medic îl încurajează pe bolnav, îi spune că se va face bine, îi e aproape, îl atinge, aceste gesturi au mare influență asupra bolii. Și persoanele apropiate îl pot ajuta pe bolnav dacă îl îmbărbătează,”  a declarat acad. Leon Dănăilă pentru Doctorul Zilei.

Potrivit unui studiu, s-a descoperit că optimismul este legat în mod specific de o durată de viață mult mai lungă.

„Cercetările sugerează într-adevăr că persoanele optimiste au mai multe șanse să îmbătrânească sănătos și să trăiască mai mult; de asemenea, acestea prezintă un risc scăzut de a dezvolta boli cronice, în special boli cardiovasculare. Există, de asemenea, dovezi că optimismul este asociat cu un risc mai scăzut de hipertensiune și supraponderalitate/obezitate, reducând astfel riscul de boli cronice și mortalitate prematură mai târziu ”, a explicat, pentru Healtline, dr. Claudia Trudel-Fitzgerald, cercetător și psiholog clinic la Harvard.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel