Nicolae Onu, despre planta tinereții fără bătrânețe: „Este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Soarele o face medicament”

Data publicării:
Nicolae Onu. Sursă foto: Captură video podcast Damian Drăghici
Descriere foto: Nicolae Onu. Sursă foto: Captură video podcast Damian Drăghici

Nicolae Onu, un adevărat vraci și tămăduitor, a fost invitat de către Damian Drăghici la podcastul său. Acesta a vorbit despre cele mai miraculoase plante pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului, dar și despre felul în care trebuie culese plantele, procedura fiind un adevărat ritual. 

Plantele medicinale rămân o resursă valoroasă pentru menținerea sănătății și pentru tratamentul natural al multor afecțiuni, continuând să fie cercetate și integrate în terapiile moderne. Acestea au proprietăți terapeutice: sunt antiinflamatoare, antimicrobiene și antioxidante. În zilele noastre, multe medicamente sunt inspirate sau derivate din compuși naturali găsiți în plante medicinale. Fitoterapia, ramura medicinei care utilizează plantele, este recunoscută și practicată alături de medicina convențională.

Chiar dacă sunt naturale, plantele medicinale trebuie utilizate cu precauție, deoarece unele pot interacționa cu medicamentele sau pot avea efecte secundare nedorite.Este important să consulți un specialist sau un medic înainte de a începe un tratament pe bază de plante, mai ales dacă urmezi alte tratamente medicamentoase.

Nicolae Onu își petrece cea mai mare parte a timpului descoperind și analizând plantele și proprietățile lor vindecătoare. Invitat la podcastul lui Damian Drăghici, acesta a vorbit despre mai multe tipuri de ierburi ce ne pot ajuta la tratarea și combaterea anumitor boli.

Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor dacă suferi de hipotiroidism. Carmen Brumă: „Evită aceste alimentele”

„Nu ai voie să mergi într-o stare emoțională negativă să o culegi. Ce e rău în tine se duce în plantă”

Bărbatul a vorbit despre cele mai miraculoase plante pe care le-a întâlnit. Acesta afirmă că există ierburi medicinale ce pot fi folositoare în tratarea celor mai cumplite boli nervoase, cum ar fi autismul, epilepsia și alte boli grave. Există chiar și o plantă ce ne ajută să ne menținem tineri și sănătoși. Totuși, trebuie să avem în vedere că plantele trebuie culese în anumite condiții și în anumite perioade ale anului pentru a ne bucura de beneficiile lor. Nu este indicat să culegem plantele medicinale când avem o dispoziție proastă pentru că starea noastră emoțională influențează calitatea plantei. Locul de unde este culeasă planta este și el la fel de important, mai ales că unele ierburi nu trebuie spălate înainte de folosire.

„Ciupercile de sistemul nervos pentru autism, epilepsie, bolile grave. Floarea de la ghiocel, floarea de la brebenel și tuberculii de la poroinic. Acestea toate se fac o tinctură, iar tinctura se pune în ceai de roiniță cald. Plantele acestea trei sunt o minune în bolile grave ale sistemului nervos. Ar mai fi una care nu se găsește și aș vrea să știe lumea. Este planta oaselor rupte. Se numește Varga Ciobanului. La 15 august începe să se usuce și se lasă puterea soarelui în ea. Tinctura obținută din planta asta e pentru măduva osoasă, dar face mai multe. Ciuperca tinereții fără bătrânețe este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Conține germaniu, magneziu, calciu, aș zice că tot tabelul lui Mendeleev. Este o ciupercă rară. Soarele o face medicament. Nu ai voie să mergi într-o stare emoțională negativă să o culegi. Ce e rău în tine se duce în plantă și o strici. Trebuie să fii în bucurie, armonie, simbioză cu natura. Dacă o vrei ca hrană, te duci cum vrei. Nu se culege din apropierea potecilor pentru că nu avem voie să le spălăm, a adăugat herbalistul.

Te-ar putea interesa și: Nicolae Onu, omul care găsește leacul pentru orice boală. Ai diabet? Nu poți să faci copii? Ai anxietate? Iată minunile care te vor ajuta 

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel